Conopida pane
Cand luati masa cu prietenii, preparati-le ceva gustos si simplu. Va propunem sa incercati reteta de conopida pane.
Ingredientele necesare:
1 conopida medie
3 oua
4-5 linguri de faina
condimente
sare
piper
ulei pentru prajit
Modul de preparare:
Conopida se opareste in apa cu putina sare.
Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie moale.
Ouale se bat separat.
Apoi se adauga faina peste ele.
Compozitia obtinuta trebuie sa fie fluida.
Se condimenteaza cu sare, piper si altele, dupa gust.
Conopida oparita se pune la scurs intr-o spumiera.
Se lasa pana cand s-a scurs bine de apa.
Apoi buchetelele de conopida se dau prin amestecul de oua cu faina.
Apoi se pun la prajit in ulei incins.
Se intoarce pe toate partile.
Se lasa pana se rumeneste.
Conopida pane o puteti servi alaturi de o salata de rosii ori cu branza telemea proaspata.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata de conopida
Conopida este ingredientul principal intr-o salata de toamna, servita calda, cu mici detalii surprinzatoare precum stafidele dulci si parfumate.
-
Salata cu mar, conopida si branza
Conopida este in general folosita pentru muraturi sau mancare, dar aici reuseste alaturi de gustul acid acrisor de mar sa fie baza unei salate inedite, indraznete prin combinatia elementelor si care poate fi o reteta la care veti reveni.
-
Mancare de conopida cu svaiter
In combinatia cu un svaiter de calitate banala conopida devine un deliciu.
-
Salata de conopida
Usoara, gustoasa, va face sa descoperiti un alt mod de a prepara conopida decat ca mancare clasica sau murata.
-
Mancare de conopida si branza Emmental
Gustoasa si consistenta, o reteta in care conopida capata cu totul alt gust datorita aromei intense a branzei Emmental