Compot gustos de gutui pentru sezonul rece
Daca va ganditi ce sucuri naturale si gustoase sa mai preparati, va dam o idee si anume: compot gustos de gutui, pe care il puteti pastra si pentru iarna.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
2 kg de gutui
2 l de apa
750 g zahar
2 plicuri de zahar vanilat
Modul de preparare:
Mai intai se spala gutuile si se pun la scurs.
Se pune apa la fiert.
Se adauga in apa de fiert zaharul si zaharul vanilat.
Dupa aceea se curata gutuile de coaja.
Se taie cubulete sau feliute, cum doriti.
Cand zaharul s-a topit in apa, se adauga si bucatile de gutui.
Se lasa gutuile sa dea in 2-3 clocote.
Apoi se pun in borcane.
Se toarna si siropul peste ele.
Se inchid cu capace ermetice.
Se sterilizeaza la bain-Marie timp de 30 de minute.
Borcanele se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
Apoi se acopera cu un prosop.
Se tin intr-un loc racoros pentru a le consuma in sezonul rece.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Delicii de Paste. Drob gustos de miel
Consumat mai mult rece, drobul gustos de miel trebuie sa fie prezent pe masa cu bunatati de Paste.
-
Masti pentru sezonul rece. Masca de fata cu fulgi de ovaz si miere
O masca cosmetica preparata chiar de dumneavoastra la domiciliu pentru sezonul rece este indicata a se utiliza pentru protectia si ingrijirea pielii in timpul iernii. Va propunem sa incercati masca de fata cu fulgi de ovaz si miere de albine.
-
Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac
O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.
-
Supa crema de morcovi si ghimbir
Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.
-
Conserve. Sos salsa de legume pentru sezonul rece
Un sos ideal pregatit in propria bucatarie cu o varietate de legume si bogat in vitamine este sosul salsa de legume pentru sezonul rece. Bucurati-va de gustul exotic al acestui sos, folosindu-l mereu la mancarurile preferate.