Supa crema de morcovi si ghimbir
Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.
Ingrediente necesare:
5 morcovi
1 cartof
1 lingura de ulei de masline
1 ceapa
1 lingura de radacina de ghimbir proaspat, ras
sare
piper
apa
iaurt sau smantana
Modul de preparare este urmatorul:
Ceapa se curata si se spala.
Apoi se taie.
Se pune la calit in ulei de masline.
Dupa aceea se pun si celelalte legume la calit.
Se adauga si apa.
Se acopera si se lasa inabusite timp de 10-15 minute.
Cand sunt gata, legumele inabusite se pun in blender.
Apoi se condimenteaza.
Se amesteca bine.
Mai puteti adauga apa in cazul in care vi se pare ca supa crema este prea groasa.
Cand se serveste, supa crema de morcovi si ghimbir se pune in farfurie, adaugand smantana sau iaurt dupa dorinta si cateva rondele de ceapa.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Supa-crema de morcovi si ghimbir pentru un sistem imunitar puternic
Dulce, dar cu note picante aduse de ghimbir, cu putine calorii pentru primul fel sau o gustare, delicioasa atunci cand este mancata fierbinte si relativ usor de pregatit, este o supa-crema de toamna sau iarna care are un gust bun si este utila si pentru un sistem imunitar mai puternic. Cu multe vitamine, ne ajuta sa rezistam mai usor in perioada rece in fata racelilor de sezon.
-
Supa-crema de morcovi
Usor de pregatit si foarte buna cand simtim nevoia unui plus de vitamine.
-
Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel
O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.
-
Supa crema de dovlecei cu marar
O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.
-
Supa crema de pastarnac
Supa crema de pastarnac este o supa frantuzeasca plina de vitamine. Aceasta contine putine calorii, insa are un gust deosebit. Ingredientele necesare sunt urmatoarele: