Cocktail de vara cu fructe de padure si vodca
Ingrediente:
1 lingura cu varf zmeura
1 lingura cu varf afine
3-4 capsuni, spalate si taiate felii
1 lingurita miere sau zahar
¼ cana vodca
apa tonica rece
1-2 lingurite suc de lamaie
1 felie subtire de lamaie
2-3 cuburi de gheata
Mod de preparare: intr-un pahar sau un shaker se pun fructele de padure, mierea sau zaharul, sucul de lamaie si se zdrobeste totul foarte bine cu o lingurita pana cand aromele si sucul de fructe se elibereaza si completeaza. Se adauga vodca si se amesteca bine, trecand apoi toata compozitia printr-o sita fina. Se toarna intr-un pahar, se adauga cuburi de gheata si se completeaza cu apa tonica rece. Se serveste cu o felie subtire de lamaie.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu limeta si fructe de padure
Limeta cu aroma ei placuta, usoara, parfumata, poate sa schimbe radical un cocktail, o salata de fructe sau o bautura racoritoare. Iar in aceasta varianta puteti sa va bucurati de vitamina C din fructele de padure si limete, dar si de nutrientii din iaurtul excelent pentru o digestie sanatoasa.
-
Smoothie cu fructe de padure si cacao pentru mai multa energie
Sunt dimineti in care avem nevoie de un plus de energie pentru a se simti din nou in forma, si cea mai simpla solutie ramane o ceasca de cafea. Dar pentru cei care vor sa incerce un smoothie plin de vitamine, antioxidanti si minerale aceasta combinatie de cacao si fructe de padure (cu lapte vegetal) este o alegere perfecta.
-
Smoothie cu ceai negru, ananas si fructe de padure
Un pahar de ceai negru rece, aromat si plin de savoare, alaturi de fructe exotice bine coapte, pentru o bautura de vara cu multe vitamine, racoritoare si dulce.
-
Cocktail de iarna cu cidru de mere si vodca
O combinatie intre savoarea usor acida a unui cidru de mere de calitate si vodca, alaturi de note aromate de scortisoara si dulceata mierii sau a siropului de artar.
-
Smoothie de toamna cu fructe de padure si cidru
Folositi fructe de padure congelate si un cidru de buna calitate, iar mierea (sau siropul de artar) adauga acele note dulci, delicioase.