Cocktail de vara cu fructe de padure si grepfruit
Ingrediente:
½ cana fructe de padure
1 grepfrut nu prea mare
1 lingura miere
½ cana apa plata sau minerala, dupa gust
piper negru proaspat macinat
2-3 frunze de busuioc
50 ml vodca
cuburi de gheata
frunze de busuioc pentru décor
Mod de preparare: in blender se pun fructele de padure (proaspete sau congelate), grepfrutul decojit si desfacut felii, busuiocul si mierea, mixand totul pana se obtine consistenta potrivita pentru un smoothie. Se trece prin sita pentru a indeparta pulpa si semintele, apoi amestecul ramas se pune in shaker, turnand deasupra vodca si cateva cuburi de gheata. Se agita bine si se toarna apoi in pahare, completand dupa gust cu apa plata sau minerala rece. Se orneaza apoi cu o frunza de busuioc si piper negru dupa gust, apoi se serveste.
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu limeta si fructe de padure
Limeta cu aroma ei placuta, usoara, parfumata, poate sa schimbe radical un cocktail, o salata de fructe sau o bautura racoritoare. Iar in aceasta varianta puteti sa va bucurati de vitamina C din fructele de padure si limete, dar si de nutrientii din iaurtul excelent pentru o digestie sanatoasa.
-
Smoothie cu fructe de padure si cacao pentru mai multa energie
Sunt dimineti in care avem nevoie de un plus de energie pentru a se simti din nou in forma, si cea mai simpla solutie ramane o ceasca de cafea. Dar pentru cei care vor sa incerce un smoothie plin de vitamine, antioxidanti si minerale aceasta combinatie de cacao si fructe de padure (cu lapte vegetal) este o alegere perfecta.
-
Smoothie cu ceai negru, ananas si fructe de padure
Un pahar de ceai negru rece, aromat si plin de savoare, alaturi de fructe exotice bine coapte, pentru o bautura de vara cu multe vitamine, racoritoare si dulce.
-
Cocktail de vara cu fructe de padure si vodca
Puteti folosi fructe proaspete sau congelate, o vodca de calitate si zahar alb sau miere pentru un cocktail de vara, racoritor si placut.
-
Smoothie de toamna cu fructe de padure si cidru
Folositi fructe de padure congelate si un cidru de buna calitate, iar mierea (sau siropul de artar) adauga acele note dulci, delicioase.