Cocktail de iarna cu mirodenii, rom si cafea
Ingrediente:
2 linguri cafea
2-3 cuisoare intregi
1 baton scortisoara
1 albus de ou
25 ml suc de lamaie
100 ml rom
cateva bucati coaja de lamaie sau portocala, dupa gust
Mod de preparare: puneti la fiert 250 ml de apa si adaugati cafeaua, cateva bucatele de coaja de citrice, cuisoarele si batonul de scortisoara, amestecand si lasand sa fiarba. Se lasa la fiert pentru 3-5 minute, apoi se strecoara prin sita si se lasa la racit. Turnati 50 de ml din amestecul de cafea si mirodenii (la temperatura camerei) intr-un shaker cu gheata, adaugand romul, sucul de lamaie si albusul de ou. Se agita bine cateva minute, apoi se serveste intr-un pahar racit.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Salata de iarna cu telina, patrunjel si mar
Un aperitiv sau o gustare pentru o zi rece de iarna, cu telina, patrunjel si suc de lamaie, simplu de pregatit, aromata si plina de savoare.
-
Cocktail de iarna cu mirodenii si bourbon
Se serveste cald, aproape fierbinte, si poate fi o alternativa interesanta la clasicul vin fiert.
-
Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac
O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.
-
Paine de casa cu masline verzi si capere
O paine de casa cu arome mediteraneene puteti obtine daca preparati reteta de paine de casa cu masline verzi si capere.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.