Cocktail cu scortisoara, bourbon si ghimbir
Ingrediente:
50 ml bourbon
70 ml cidru de mere
o lingurita suc de lamaie
o lingura sirop de ghimbir si scortisoara
Pentru siropul de ghimbir si scortisoara:
o lingurita de ghimbir taiat marunt
o lingurita rasa de scortisoara macinata
o jumatate de ceasca de zahar
o ceasca de apa
Mod de preparare: se pune apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga ghimbirul, scortisoara si zaharul, se reduce focul la mediu si se amesteca bine, pana cand este omogen. Se lasa la racit (va fi mai consistent) si se poate filtra pentru a scoate bucatelele de ghimbir si scortisoara. Puneti prepara o cantitate mai mare care se pastreaza la frigider si doua-trei luni. Cand siropul s-a racit bine se pune o lingura plina in shaker, se toarna sucul de lamaie, cidrul de mere rece si bourbonul, se amesteca bine si se serveste intr-un pahar inalt cu cateva cuburi de gheata.
Foto: bbcgoodfood.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vodca, limeta si ghimbir
O reteta pentru un cocktail aromat, cu note acrisoare de citrice si gust picant dat de ghimbir.
-
Cocktail cu cidru de mere, bourbon si bere de ghimbir
Doar la prima vedere o reteta prea complicata, in care gusturile par sa se anuleze reciproc, este la final un cocktail cu aroma complexe si note surprinzatoare, bun pentru orice ocazie. Folositi un cidru de mere de calitate si un bourbon sau whiskey pe masura.
-
Cocktail cu portocala, Campari si bourbon
Un cocktail cu gust complex si interesant, in care notele de citrice sunt completate de Campari si de baza oferita de aroma bourbonului.
-
Cocktail cu ananas, bere si rom
Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.
-
Cocktail cu vermut, coniac si portocala
O reteta usor de pregatit, cu gust placut de portocala si ghimbir, perfect pentru o seara calduroasa.