Cocktail cu rom, coniac si sirop de zahar
30 ml coniac
30 ml rom brun
30 ml suc de lamaie
30 ml sirop de apa si zahar
apa plata
1 betisor scortisoara
felii de lamaie pentru decor
Mod de preparare: pregatiti un sirop de apa si zahar in proportia 1/1, amestecand pana cand zaharul este complet dizolvat. Puneti la fiert 100 de ml de apa si cand clocoteste se ia de pe foc, se adauga coniacul, romul, sucul de lamaie si siropul, amestecand usor. Se serveste intr-un pahar inalt, drept, cu jumatate de betisor de scortisoara si o felie de lamaie pentru aspect.
Articole asemănătoare
-
Cocktail tropical cu rom brun si suc de ananas
O bautura cu gust dulce si aromat de fructe tropicale si o baza solida de rom brun.
-
Cocktail picant cu grepfrut, coniac si pudra de ardei iute
Cu un plus de aroma picanta de la pudra de ardei iute, acest cocktail aduce impreuna gustul de grepfrut si cel de coniac intr-o combinatie cu note tropicale.
-
Cocktail cu rom brun si espresso
Gustul intens de cafea si cel puternic de rom brun se intalnesc intr-un cocktail cu note exotice, tropicale, puternice.
-
Cocktail cu sampanie, coniac si fructe de padure
Un cocktail cu note placute, proaspete, de fructe de padure, gustul lor dulce-acrisor completandu-l pe cel intens de coniac si baza de sampanie.
-
Cocktail cu bourbon, cacao si sirop de turta dulce
Ingredientul secret si surprinzator este acest sirop de turta dulce, candva mai greu de gasit dar astazi prezent in oferta mai multor magazine, perfect pentru un cocktail dulce, cu o culoare intre auriu si aramiu, aromele fiind intense, puternice, de scortisoara, mirodenii, ghimbir, cu note putin picante. Perfect ca o provocare sau ca o regasire pentru cei care l-au mai incercat.