Cocktail picant cu grepfrut, coniac si pudra de ardei iute
Ingrediente:
2 lingurite cu varf zahar
1-2 lingurite pudra de ardei iute (dupa gust)
50 ml coniac
50 ml cointreau
100 ml suc de grepfrut
felii subtiri de grepfrut pentru decor
Mod de preparare: intr-un shaker plin pe jumatate cu gheata se toarna alcool, sucul de grepfrut, un varf de lingurita de pudra de ardei iute si totul se agita bine, adaugand inainte de sfarsit zaharul. Se agita din nou si se toarna intr-un pahar inalt, decorand cu o felie de grepfrut pudrata cu ardei iute (pentru cine doreste un cocktail cu adevarat picant).
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Sos dulce-picant cu miere, usturoi si ardei iute
Miere, usturoi, fulgi si pudra de chili, totul pentru un sos cu gust dulce si iute in acelasi timp.
-
Cocktail tropical cu rom brun si suc de ananas
O bautura cu gust dulce si aromat de fructe tropicale si o baza solida de rom brun.
-
Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute
La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.
-
Cocktail picant cu rom si ardei iute
O combinatie indrazneata in care feliile de ardei iute (ideale pentru cei care vor o bautura cat mai picanta) completeaza aroma de rom, sucul de limeta si notele exotice de scortisoara.
-
Cocktail picant cu ardei iute, ghimbir si suc de ananas
O reteta originala pentru ca dincolo de gustul de vodca si suc de ananas, deja clasica, se adauga notele picante, iuti, de la ardei si ghimbir.