Cocktail cu bourbon, cacao si sirop de turta dulce
Ingrediente:
doua linguri rase cacao cernuta
doua linguri zahar brun
un varf de lingurita sare
o cana lapte
trei linguri sirop de turta dulce
o lingura de bourbon
frisca pentru decor
doua linguri miez de nuca prajit si pisat marunt
Mod de preparare: laptele se pune la incalzit intr-o craticioara, fara sa fiarba, si cand este cald se amesteca pe rand toata cantitatea de cacao, sarea, zaharul, siropul de turta dulce si la final bourbonul, ideal rece pentru un contrast interesant. Se mai amesteca la foc mic pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate si se toarna in cani dupa ce s-a racit, decorandu-se cu frisca si miez de nuca pisat. Se mai poate adauga putin bourbon pentru un gust mai intens, mai puternic.
Foto: pexels.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute
La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.
-
Cocktail cu rom, coniac si sirop de zahar
Un cocktail puternic, plin de gusturi si arome, simplu de pregatit si perfect pentru o seara relaxanta.
-
Gin cu apa tonica si sirop de capsuni
Uneori o schimbare aparent banala poate sa revigoreze si sa dea prospetime unei retete clasice de cocktail, de care poate ca v-ati plictisit. Puteti folosi fie sirop de capsuni din conserva sau cutie, fie il puteti prepara din capsuni bine coapte si zahar pudra.
-
Cocktail cu vodca, whiskey si sirop de artar
Un cocktail perfect pentru serile friguroase de iarna, cu gust de sarbatori si ideal pentru o seara relaxata in familie sau alaturi de prieteni.
-
Desert pentru zile festive. Cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada
In zilele festive si nu numai, bucatele preparate si mai ales desertul trebuie sa aiba menirea sa imbogateasca masa si sa raspandeasca o aroma imbietoare in toata casa. Asadar va propunem sa incercati o reteta de cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada.