Coada soricelului - Achillea
Denumire populara: coada soricelului Unele specii ajung la 60-80 cm inaltime. |
Cultivare:
Achillea (coada soricelului) se planteaza la inceputul primaverii. Pamantul trebuie sa fie afanat si se adauga mereu un strat de compost fertil. Planta creste bine in locuri insorite si mai uscate, deci au nevoie de putina apa in timpul perioadei de vegetative. Primavara, adaosul de fertilizant in apa de udat ii asigura o dezvoltare buna si o inflorire viguroasa. Toamna, dupa ce inflorirea s-a terminat, se taie partea aeriana a plantei chiar de la nivelul solului. Unele specii ajung la 60-80 cm inaltime.
Reproducere:
Achillea (coada soricelului) se reproduce prin seminte sau prin separea tufelor. Insamantarea se face in timpul primaverii, iar separarea tufelor se face toamna, cu conditia ca temperatura sa nu fie prea coborata.
Precautii:
Achillea (coada soricelului) este robusta si este greu atacata de insecte. Umiditatea sporita determina ca frunzele sa fie atacate de ciuperca vitei de vie sau alte boli fungice.
Specii si soiuri:
Achilea millefolium (coada soricelului) poate avea inaltimea de 1m. Florile sunt compacte si frunzele sunt lineare.
Hibridul Achllea x kellereri este inalta de 15-20 cm, cu flori galbene in inflorescenta si frunze gri- verzi semipersistente.
Achillea ptamirca poate atinge inaltimea de 60 cm , frunzele sunt lanceolate, dintate.
Gradinamea.ro
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Solutii si remedii naturiste impotriva oboselii cronice
Cu totii am avut perioade in care obligatiile zilnice, munca excesiva, vremea prea rece sau poate prea calduroasa, stresul cotidian ne-au facut sa ne simtim obositi, epuizati, lipsiti de energie.
-
Ce plante tamaduitoare se recolteaza in luna iulie
Vara nu este numai vremea fructelor si a salatelor de legume ci si momentul pentru recoltarea anumitor plante tamaduitoare. Ca de fiecare data, insa, uitam sau omitem acest lucru preferand medicamentele chimice in locul remediilor fitoterapeutice, necostisitoare si aflate, totusi, atat de aproape de noi.
-
Remedii non-toxice pentru alungarea durerilor de cap
Durerea de cap poate fi descrisa in termeni medicali ca una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntam in viata de zi cu zi. La baza sa nu stau mereu cauze ingrijoratoare, insa fara exceptie atunci cand se instaleaza induce foarte mult disconfort.
-
Tratamente naturiste pentru laringita
Cele mai eficace plante in acest sens sunt: busuiocul, echinaceea,coada soricelului, ciubotica cucului, anghinare, nalba, patlagina, podbal si isop.
-
Strategii de aranjare a gradinii de vara
Nu va limitati doar la plante cu flori, alegeti si ierburi aromatice.