Ciuruirea bacteriana...

Ciuruirea bacteriana a frunzelor de samburoase (Xanthomonas pruni) - aceste bacterii ataca ramurile, fructele si frunzele.
Astfel, pe frunze apar pete mici, circulare, de culoare verzui deschis-galbui la inceput, pentru ca mai tarziu sa ia o culoare brun-rosiatica. La nivelul petelor, tesutul din frunza moare. Aceste parti de frunza moarta se vor desprinde si vor cadea, dand astfel un aspect de frunza ciuruita. Atacul asupra fructelor consta in aparitia uneor pete mici circulare, negricioase.chiar adancite. Pe ramuri se produc leziuni adanci si deschise.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Ce putem vindeca folosind ceaiul de musetel

    Ceaiul de musetel pentru un remediu clasic pentru durerile de dinti sau gingii, pentru tratarea aftelor sau a leziunilor superficiale din cavitatea orala. Se bea cate o gura de ceai care se tine pe locul afectat sau se poate aplica o compresa din tifon, imbibata in infuzie, preferabil fara zahar sau miere. In plus improspateaza respiratia si reduce placa bacteriana.

  • De ce este bine sa bem ceai de cuisoare?

    Infuzia de cuisoare este bogata in vitamina K, C, magneziu, antioxidanti, dar este si o buna sursa de fibre.

  • Remedii naturiste impotriva durerilor de dinti

    Uleiul esential de cuisoare poate fi folosit punand cateva picaturi pe o bucatica de tifon si tamponand usor zona dureroasa (este bun si pentru durerile de gingii). Iar 1-2 cuisoare intregi, mestecate indelung, improspateaza respiratia, reduc placa bacteriana si riscul aparitiei cariilor.

  • Cinci motive pentru care este bine sa bem ceai verde

    Savuros, cu o culoare atat de frumoasa ce evoca jadul din indepartata China si excelent baut simplu, cu zahar sau miere, dar si in limonada sau diverse retete de cocktail, ceaiul verde este una dintre cele mai populare si mai sanatoase bauturi, indiferent de anotimp.

  • Terapii naturiste cu ceai de merisor

    Cu gust placut, fructat, usor acrisor, ceaiul de merisor se pregateste imediat, dintr-o lingurita cu varf la o cana cu apa clocotita, lasata 10-15 minute la infuzat.


Warning: fopen(cache/7424063d36ba2a7e69879285f9dc15ed) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139