Ciorba de cartofi noi
Ingrediente:
500 g cartofi
500 g zeama de varza
doua cepe
100 g radacina de patrunjel
100 g morcov
100 g pastarnac
Mod de preparare:
Zarzavatul se curata si se spala, apoi se taie: ceapa marunt, restul in sferturi de rondele sau, dupa plac, in rondele subtiri. Se pun la fiert intr-un litru de apa rece. Separat in alt vas se pune la fiert zeama de varza si se spumuieste cat mai des. Dupa ce morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel au fiert se pun cartofii curatati si taiati cubulete, zeama de varza fierbinte, piper boabe si putina sare, apoi se mai lasa sa fiarba in clocot 10 - 15 minute. Se poate servi simpla sau dreasa cu galbenus de ou si smantana.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Salata de vara cu spanac, cartofi si porumb
O varianta a clasicei salate de cartofi avand in plus porumb dulce si spanac proaspat.
-
Salata de cartofi cu muraturi
Daca salata de cartofi clasica este deja un fel de care v-ati plictisit, incercati pentru un gust picant sa combinati cartofi, telina si muraturi. Consistenta, cu multe calorii, dar va puteti delecta macar din cand in cand.
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde
Un deliciu simplu si sanatos puteti pregati incercand reteta de cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde.
-
Ciorba de pui cu smantana si tarhon
O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.