Salata de vara cu spanac, cartofi si porumb
Ingrediente:
400 g cartofi noi
o jumatate de cana boabe de porumb din conserva
sase-opt felii de bacon
doua linguri ulei de masline
o lingura otet de vin rosu
doua lingurite mustar Dijon
patru cani spanac spalat si taiat mare
doua-trei fire de ceapa verde
Mod de preparare: cartofii se spala bine, se fierb intregi pentru 15-20 de minute in apa cu putina sare. Cand s-au inmuiat se opreste focul, se lasa la racit, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Separat se prajesc feliile de bacon si se lasa deoparte, pe servetele de hartie care vor absorbi grasimea in exces. Se taie apoi in bucati potrivite. Intr-un bol suficient de mare se amesteca uleiul, otetul, mustarul, putina sare si piper, adaugandu-se apoi bucatile de cartofi noi, spanacul, boabele de porumb, ceapa verde tocata si baconul. Se amesteca usor si se lasa la racit pentru 30-60 de minute.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Salata de vara cu iaurt, mere si branza cheddar
O reteta de salata consistenta, care poate fi felul principal intr-o zi de vara.
-
Salata de vara cu broccoli, mere si iaurt
Poate ca pana acum ati evitat sa mancati broccoli, dar in aceasta salata de vara s-ar putea sa va placa neasteptat de mult.
-
Salata de vara cu mandarine, tomate si varza rosie
O salata plina de prospetime, cu un amestec de gusturi si influente exotice, in care aciditatea dulceaga a mandarinelor se va intalni cu gustul de varza rosie, mustarul si rosiile.
-
Salata de vara cu valeriana si avocado
Valeriana si avocado, doua plante a caror faima in domeniul farmaceutic a facut inconjurul lumii, pot fi folosite si impreuna, in alimentatia de zi cu zi.
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid