Cidru fierbinte cu mirodenii
Ingrediente:
300 ml lichior de portocale
1 litru cidru
150 ml suc de limeta
2-3 batoane de scortisoara
3 bucati anason stelat
4 cuisoare
2 portocale bine coapte, taiate felii subtiri, rotunde
1 mar, feliat subtire
Mod de preparare: cidrul se pune pe foc mediu, adaugand sucul de limeta, feliile de fructe si toate mirodeniile, lasand amestecul pana este foarte fierbinte, fara sa clocoteasca. Se ia de pe foc, se adauga lichiorul si se lasa acoperit pentru 20-30 de minute. Se serveste cald, in cani. Se poate adauga scortisoara pudra si o felie de portocala pentru aroma.
Foto: rawpixel.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Cidru fierbinte cu rom si mirodenii
O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.
-
Cidru fierbinte cu mirodenii
In zilele reci o cana cu vin fiert, cald si cu aroma mirodeniilor aduse din tinuturi indepartate pare una dintre cele mai bune alegeri. Dar in aceasta reteta vinul rosu va fi inlocuit cu un cidru de mere de buna calitate.
-
Cidru fierbinte cu mirodenii si tequila
O bautura fierbinte pentru o zi friguroasa, cu aroma de mere, note de mirodenii si tequila.
-
Vin rosu cu mirodenii
O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.