Chiselita de prune
Ingrediente:
prune
zahar sau miere (dupa preferinta)
Mod de preparare:
Se aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita fara apa. Cand incep sa se moaie, se pune zahar sau miere, dupa plac, si se tine sa mai dea cateva clocote.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Prunele Angeleno, productie buna, fructe mari si dulci
Varietate de prun longeviv si rezistent, Angeleno va face in fiecare an prune mari, parfumate, cu coaja de un violet-rosiatic foarte atragator, fiind fructe excelente pentru gustare, suc, compot sau diverse retete de desert.
-
Black Velvet, caisa si pruna intr-un singur fruct
Inca o raritate in livezi si gradini, aceasta varietate de origine americana este practic o incrucisare intre cais si prun, si daca la prima vedere forma este cea clasica de caisa (la fel si gustul miezului zemos, deschis la culoare) coloritul la fructele bine coapte este cel de pruna, pastrand insa textura fructului de cais.
-
Merele negre de Arkansas
Suntem obisnuiti cu merele verzi, galbene, cele rosii, in nuante delicate sau dimpotriva intense, puternice, cu aromele si gusturile lor, dar acest soi american cu o istorie ce a trecut deja de un secol este o raritate si categoric o interesanta curiozitate pentru cultivatori
-
Aperitiv cu prune si branza de capra
Un contrast inedit intre gustul de branza si cel dulce acrisor de pruna.
-
Lucrari de gradinarit in luna august
In lumina razelor de soare de sfarsit de vara, gradina este foarte “colorata”, incepand sa capete un aspect din ce in ce mai imbietor. Mai mult chiar, acesta reprezinta primul semn ca a sosit vremea recoltarii legumelor timpurii si ca se impun noi masuri de intretinere.