Cherimoya, un fruct ciudat ca aspect si delicios de sanatos
Fructele Cherimoya sunt rodul unui copac vesnic verde, sunt dense si cresc repede. Perioada de crestere incepe in februarie, in aprilie fiind perioada ideala pentru culegerea recoltei.
Copacul ajunge la maturitate chiar si la 10 metri inaltime, in unele cazuri fiind chiar mai mare.
Fructele Cherimoya sunt considerate a fi mere in forma de inima. Textura exterioara nu poate fi consumata deoarece are un gust neplacut. Pentru a putea fi consumat, fructul trebuie sa fie moale, iar coaja ar trebui sa aiba o culoare verde inchis spre maro.
Nici semintele nu sunt recomandate pentru consum din cauza gustului. Miezul copt are o culoare alba spre crem, iar aroma este una asemanatoare unei salate de fructe ce contine doar banane, ananas, mango si papaya.
Cu foarte putine grasimi, Cherimoya are o consistenta mult mai bogata, comparativ cu alte fructe, fiind totodata un aliment ce contine si vitamina C.
Datorita aspectului catalogat ca fiind "ciudat" si gustului tuti frutti inconfundabil acest fruct este pe cale sa castige multa popularitate in intreaga lume. Actual mente este cultivat in sudul Californiei si in America de Sud.
Cererea este in America deja mult mai mare decat productia, iar multe fructe din acest motiv nici nu ajung sa paraseasca pamanturile Californiei. Se gaseste totusi si in marile magazine, chiar si in Romania, insa pretul nu este unul prea atractiv pentru un fruct rar precum Cherimoya.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Veronica White
Veronica White reprezinta o optiune decorativa accesibila ca pret si usor de ingrijit, foarte frumoasa datorita manunchiurilor de flori mici, albe, delicate, tulpinile putand sa ating la maturitate lungimea de 50 de cm.
-
Cum pregatim pentru consum boabele de Quinoa
Probabil prima impresie pe care o face Quinoa este ca are un nume ciudat cu sonoritate orientala. Locul de origine al acesteia se identifica, totusi, cu zona septentrionala a Americii de Sud. Planta a fost intrebuintata in alimentatie din perioada imperiului incas.
-
Postul Craciunului, cu peste si fructe de mare
Desi se intinde pe durata a 40 de zile, Postul Craciunului este considerat unul dintre cele mai usore, pentru ca in fiecare sambata si duminica de la Intrarea Maicii Domnului in Biserica (21 noiembrie) pana in ziua Ignatului (20 decembrie) se mananca peste.
-
Cateva motive pentru care sa bem suc de lamaie
Lamaia este un fruct care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. Rareori un simplu nume este insotit de atatea valente pozitive cum se intampla in cazul lamaii.
-
Masca pentru un ten tonifiat, cu piersici si albus de ou
Utilizata atat in compozitia retetelor culinare, cat si in tratamentele naturiste, piersica este un fruct plin de vitamine si cu multiple proprietati.