Ceaiul de tei - aliment si medicament de exceptie

 Ceaiul de tei se numara deseori printre alimentele mesei de dimineata preferate de copii si adulti. In timp ce micutii il apreciaza pentru gustul placut, cei mari sunt atrasi de beneficiile care se ascund in spatele acestei proprietati gustative.

 

Indiferent daca este consumat ca remediu natural impotriva anumitor afectiuni sau ca simplu aliment, consumatorul are de castigat in planul sanatatii.

 

Ceaiul de tei intruneste in mod neasteptat doua calitati care in aparenta se exclud: aceea de stimulator si de calmant al sistemului nervos, motiv pentru care este recomandat persoanelor tensionate, supuse conditiilor de stres.

 

Datorita calitatii sale sedative este utilizat ca remediu impotriva insomniei, a durerilor de cap cauzate de raceala si a anumitor probleme ale sistemului digestiv precum ulcerul, crampele abdominale sau indigestia.

 

Ceaiul de tei contribuie si la purificarea de toxine a organismului datorita calitatii sudorifice pe care o mai detine si infuzia de soc.

 

La nivelul sistemului cardiovascular actioneaza micsorand tensiunea arteriala persoanelor hipertensive sau in situatiile in care sunt implicati factori emotionali puternici. Totodata infuzia de flori de tei actioneaza impotriva palpitatiilor inimii provocand relaxarea ei.

 

Cu toate acestea s-a constatat ca intrebuintarea excesiva poate atrage dupa sine si unele disfunctionalitati ale inimii mai ales persoanelor cardiace, motiv pentru care  li se si interzice consumul acestui tip de ceai.

 

Pentru o persoana fara astfel de probleme insa, portia de dimineata servita periodic nu prezinta niciun risc, iar pentru una afectata de gripa trei portii de ceai pe zi este chiar recomandata.

 

Ceaiul de tei poate fi indulcit cu miere naturala de albine, situatie in care proprietatile binefacatoare se dubleaza iar gustul devine cu adevarat admirabil.

Articole asemănătoare

  • Solutii naturiste impotriva tusei seci

    Ceaiul de tei, musetel sau echinacea se bea fierbinte, 1-2 cani de pe zi, cu putina miere sau lamaie dupa gust, avand efect antiinflamator si calmant. Reduce iritatia gatului, intensitatea si frecventa acceselor de tuse, linisteste organismul si in plus un ceai cald este bun oricand.

  • Ce putem vindeca folosind ceaiul de musetel

    Ceaiul de musetel pentru un remediu clasic pentru durerile de dinti sau gingii, pentru tratarea aftelor sau a leziunilor superficiale din cavitatea orala. Se bea cate o gura de ceai care se tine pe locul afectat sau se poate aplica o compresa din tifon, imbibata in infuzie, preferabil fara zahar sau miere. In plus improspateaza respiratia si reduce placa bacteriana.

  • Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde

    Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Bautura calda cu ceai de hibiscus, scortisoara si suc de rodii

    Ceaiul de hibiscus are un gust acrisor, proprietati antiseptice, antioxidante si tonifiaza organismul, in timp ce sucul de rodii este recomandat de nutritionisti ca una dintre cele mai sanatoase alternative la sucurile acidulate.


Warning: fopen(cache/c6a438d061e3e8c445874c27d7f86d09) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139