Ceai cu scortisoara si cuisoare
Ingrediente:
500 ml apa
2-3 cuisoare sfaramate
½ lingurita scortisoara pudra
3-4 pliculete ceai negru
1 lingurita miere
Mod de preparare: se pune apa la fiert pe foc mediu, adaugand de la inceput cuisoarele si scortisoara. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 5 minute, se opreste focul, apoi se pune ceaiul la infuzat potrivit instructiunilor. Se scot pliculetele de ceai si se adauga mierea atunci cand bautura s-a racit putin. Se serveste imediat.
Foto: pdpics.com
Articole asemănătoare
-
Ceai cu gheata si rozmarin
Ceaiul poate fi baut fierbinte, cu miere si, de ce nu, lamaie sau lapte, dar la fel de bine poate fi pus intr-o carafa de sticla, cu multa gheata pentru zilele toride. Iar rozmarin alaturi de lamaie va schimba chiar si un ceai banal intr-un deliciu.
-
Sirop de ghimbir cu scortisoara si cuisoare
Plin de vitamine si antioxidanti, cu gust dominat de notele picante ale ghimbirului si cele exotice oferite de mirodenii, este o bautura atat pentru clipele de relaxare, cat si pentru perioadele in care vrem sa ne intarim sistemul imunitar sau cand trebuie sa scapam mai repede de raceala.
-
Ceai de cuisoare cu scortisoara
O reteta simpla pentru un ceai sanatos, cu surprinzatoare efecte pentru sanatate. Cuisoarele aromate nu au doar un gust interesant, ci si antioxidanti, vitamina C, fibre, magneziu si calciu. Infuzia imbunatateste digestia, ajuta in racelile obisnuite pentru a calma simptomele neplacute, este recomandata celor care vor sa scape mai usor de kilogramele in plus si mentinea pielea mai tanara si mai sanatoasa. Cuisoarele intregi vor fi sfaramate intr-un mojar si pentru un plus de aroma adaugati scortisoara si (pentru cine prefera) un pic de pudra de ghimbir sau ghimbir proaspat, ras cat mai fin.
-
Vin fiert cu mirodenii si coniac
Un vin fiert rosu cu scortisoara si cuisoare este o bautura clasica pentru zilele reci de iarna, dar cu putin coniac (sau brandy) va capata arome si note noi.
-
Ciocolata calda cu scortisoara si cuisoare
O cana de ciocolata calda cu gust de turta dulce, cu multe mirodenii si cacao de buna calitate, pentru serile reci de iarna.