Ciocolata calda cu scortisoara si cuisoare
Ingrediente:
2 cani lapte
2 linguri rase cacao
½ lingurita scortisoara macinata
¼ lingurita extract de vanilie
½ lingurita ienibahar macinat
1 varf de lingurita ghimbir ras
1 varf de lingurita cuisoare macinate
1 praf de sare
1 praf de piper negru macinat
1 lingurita zahar brun
(optional) frisca pentru servire
Mod de preparare: jumatate din cantitatea de lapte se pune la incalzit, pe foc mediu, iar separat se amesteca bine intr-un bol mirodeniile, toata cantitatea de cacao cernuta, sarea si piperul, zaharul. Amestecul se pune peste lapte, amestecand tot timpul pana cand compozitia este omogena, turnand treptat restul de lapte. Se tine pe foc pana cand este foarte fierbinte, fara sa fiarba, si se serveste in cani, cu sau fara putina frisca.
Foto: piqsels.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu rom si ciocolata alba
Alegeti o ciocolata alba de calitate si un rom bun, alb sau brun, dupa gust, dar nu uitati frisca, putin zahar sau miere, sau scortisoara macinata.
-
Sirop de ghimbir cu scortisoara si cuisoare
Plin de vitamine si antioxidanti, cu gust dominat de notele picante ale ghimbirului si cele exotice oferite de mirodenii, este o bautura atat pentru clipele de relaxare, cat si pentru perioadele in care vrem sa ne intarim sistemul imunitar sau cand trebuie sa scapam mai repede de raceala.
-
Bautura fierbinte cu whiskey si ciocolata neagra
Ciocolata neagra este un adevarat miracol pentru sanatate: ajuta creierul sa functioneze mai bine, mentine sanatatea si tineretea pielii, ofera organismului antioxidanti si ne da mai multa energie in fiecare zi. Si atunci de ce sa nu ne bucuram de ea si intr-o cana alaturi de whiskey, lapte si putina scortisoara?
-
Ciocolata calda cu scortisoara
O reteta pentru zilele friguroase, care se poate transforma intr-un interesant cocktail daca adaugati putin rom sau brandy.
-
Vin fiert cu mirodenii si coniac
Un vin fiert rosu cu scortisoara si cuisoare este o bautura clasica pentru zilele reci de iarna, dar cu putin coniac (sau brandy) va capata arome si note noi.