Ce trebuie sa stim despre sistemul ecologic?

Cuvantul "ecologie" provine din limba greaca (ecos - casa; logos - stiinta) si denumeste stiinta studierii habitatului. Aceasta stiinta studiaza interactiunea dintre organisme, plante si locul in care traiesc.

Semnificatia termenului a devenit din ce in ce mai populara in cea de-a doua jumatate a secolului XX. Acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii au inceput sa constientizeze din ce in ce mai mult importanta conditiilor de mediu. Termenul ECO a devenit sinonimul ideii de protectie a mediului inconjurator si promoveaza totodata economia ecologizata.

Alimentele realizate din punct de vedere biologic ofera imediat un intreg arsenal de avantaje. Acestea cresc si se dezvolta fara ingrasamant chimic sau alte pesticide. Acest lucru protejeaza totodata si apele subterane. Animalele din gospodariile - bio sunt crescute asa cum trebuie. De asemenea agricultura - bio protejeaza natura mult mai mult fata de cea conventionala.

Alimentele regionale, deci care cresc sau care se regasesc in regiunea fiecaruia dintre noi, au un drum mult mai scurt atunci cand este vorba de transport. Intr-un bilant al poluarii climei acest lucru poate fi descris astfel: daca alimentele vor trebui transportate cu avionul mediul va avea extrem de mult de suferit. Aceste zboruri polueaza clima cu aproximativ 80 de ori mai mult fata de un transport cu vaporul si pana la 300 de ori mai mult fata de comertul regional.

Sunt oare produsele bio mai gustoase? Aceasta intrebare are raspunsuri logice insa nu si demonstrari stiintifice. Legumele si fructele bio contin de cele mai multe ori mai putina apa. Acest lucru inseamna ca substanele care dau gustul sunt mult mai concentrate fata de cele ale produselor conventionale. Cu toate acestea gustul este o chestiune individuala si nu tine neaparat de calitatea alimentelor. Insa cu totii stim diferenta de gust dintre rosiile din gradinile noastre si cele cumparate de la un supermarket.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Ce trebuie sa stim despre cura de detoxifiere din toamna

    Toamna si-a intrat in drepturi, venind cu bogatia de fructe si legume proaspete, dar si cu “alaiul” de virusuri si depresii. Pentru a face fata fluctuatiilor de temperatura, frigului, umezelii si infectiilor respiratorii specifice acestui sezon¸ organismul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere.

  • Echinacea. Ce trebuie sa stim despre planta?

    Echinacea purpurea este o planta perena folosita ca remediu in medicina traditionala de sute de ani. Numita de pieile rosii “radacina sarpelui”, ea a continuat sa fie utilizata in stiinta medicala moderna, ca urmare a proprietatilor sale antibiotice si antivirale bogate.

  • Ce trebuie sa stim despre fructoza?

    Afirmatia, conform careia zaharul din fructe nu este daunator, mai ales atunci cand dorim sa tinem o dieta stricta, este cat se poate de neadevarata

  • Ce trebuie sa stim despre ingrijirea orhideelor?

    Orhideele sunt niste flori minunate, ne incanta mereu cu nuantele lor deosebite, prin bogatia florilor si eleganta pe care o emana

  • Ce trebuie sa stim despre piersici?

    Din cauza temperaturilor scazute din timpul noptii, uneori chiar foarte reci, o recolta buna de piersici nu prea este posibila la noi in tara


Warning: fopen(cache/0c8e64c696126a01c2d22c9b771896c4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139