Ce trebuie sa stim despre piersici?
Din cauza temperaturilor scazute din timpul noptii, uneori chiar foarte reci, o recolta buna de piersici nu prea este posibila la noi in tara. De aceea, aceste fructe se simt mai bine in tari mai insorite, cu o clima mai blanda, precum Franta, Italia, Spania. Piersicile care se cresc totusi la noi se regasesc in special in zonele cu multa vita de vie, deoarece acestea iubesc soarele.
Piersicile au o coaja delicata, acoperita cu un puf fin, aproape invizibil. Fructele sunt aromate si zemoase. Acestea isi au originile din China, unde reprezinta simbolul vietii vesnice, datorita proprietatilor lor si continutului de substante sanatoase.
La fel ca si nectarinele sau caisele, piersicile au un continut bogat in vitamina A, B1, B2 si C, dar si in minerale, fosfor, fier si potasiu. Cu alte cuvinte aceste fructe reprezinta un adevarat “cocktail” plin de sanatate. Insa vitaminele nu ne mentin doar sanatatea si starea buna, ci au grija si de imaginea noastra, de detoxifierea organismului.
Atunci cand ne aflam la standul de fructe si dorim sa cumparam piersici este bine sa fim pretentiosi. O piersica buna trebuie sa aiba o aroma imbietoare. De aceea, fructele fara acel miros specific ar trebui evitate, deoarece ar putea fi seci sau foarte apoase si fara gust. Se intampla uneori sa creeze chiar si dureri de stomac.
Depozitatrea lor trebuie facuta intr-un mediu corespunzator si optim, deoarece piersicile sunt foarte sensibile. De aceea, cel mai bine ele se tin in frigider una langa cealata.
Sursa foto
A.V.
Articole asemănătoare
-
Ce trebuie sa stim despre cura de detoxifiere din toamna
Toamna si-a intrat in drepturi, venind cu bogatia de fructe si legume proaspete, dar si cu “alaiul” de virusuri si depresii. Pentru a face fata fluctuatiilor de temperatura, frigului, umezelii si infectiilor respiratorii specifice acestui sezon¸ organismul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere.
-
Echinacea. Ce trebuie sa stim despre planta?
Echinacea purpurea este o planta perena folosita ca remediu in medicina traditionala de sute de ani. Numita de pieile rosii “radacina sarpelui”, ea a continuat sa fie utilizata in stiinta medicala moderna, ca urmare a proprietatilor sale antibiotice si antivirale bogate.
-
Ce trebuie sa stim despre fructoza?
Afirmatia, conform careia zaharul din fructe nu este daunator, mai ales atunci cand dorim sa tinem o dieta stricta, este cat se poate de neadevarata
-
Ce trebuie sa stim despre ingrijirea orhideelor?
Orhideele sunt niste flori minunate, ne incanta mereu cu nuantele lor deosebite, prin bogatia florilor si eleganta pe care o emana
-
Ce trebuie sa stim despre productia alimentelor de baza
Din nefericire in ziua de astazi ne pandesc foarte multe boli extrem de grave, care se formeaza din cauza chimicalelor injectate in alimente. Paradoxal aceste alimente sunt mai accesibile bugetului multora dintre noi, pe cand alimentele BIO, deci cu alte cuvinte cele sanatoase, sunt mult mai scumpe nu la indemana oricui.