Cataif cu mere

 Cataiful este un desert oriental, turcesc - o prajitura facuta din doua straturi de taitei taiati foarte fin, care sunt prajiti si insiropati. Intre aceste straturi se pune un strat gros de frisca.

Va propunem sa incercati o reteta de cataif cu mere si cu frisca deasupra.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

2 oua

200 g faina

un praf de sare

1 kg mere

5 linguri de zahar

3 linguri de rom

 

Pentru sirop:

2 pahare de apa

300 g zahar

1/2 baton de vanilie

 

Pentru ornat:

300 g frisca


Modul de preparare:

Din faina amestecata cu oua si cu sare se formeaza un aluat.

Acesta trebuie sa fie destul de tare ca si consistenta, pentru a putea fi dat pe razatoare apoi.

Se rade aluatul format.

Apoi taiteii se intind pe masa, pe o hartie.

Se lasa sa se usuce putin.

Intr-o tigaie cu ulei incins se pun apoi taiteii.

Se rumenesc usor.

Apoi se impart in jumatate.

Jumatate din cantitatea de taitei se pune intr-o tava unsa cu unt.

Peste acestia se intind merele calite.

Merele se curata si se dau pe razatoarea mica.

Se calesc pe foc, adaugand zahar si rom.

Peste stratul de mere din tava se pune si cantitatea ramasa de taitei.

Dupa aceea se face siropul.

2 pahare de apa se pun pe foc.

La acestea se adauga zaharul si 1/2 din batonul de vanilie.

Se amesteca.

Se lasa sa fiarba.

Apoi se toarna peste cataif.

Tava se da la cuptor, la foc potrivit.

Se lasa sa se rumeneasca.

Cataiful cu mere se serveste cu frisca deasupra.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/74cac87d43faeb9b11a7c9b6ee9d63ba) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139