Castraveti cu telina in saramura
Conservele si muraturile pregatite cu migala in bucataria noastra ne incanta in sezonul rece, alaturi de o mancare delicioasa. Asadar, va prezentam o reteta de castraveti cu telina, in saramura.
Ingrediente:
5 kg castraveti
1 radacina mare de telina, cu frunze
1 legatura de marar uscat
usturoi
apa
1 lingura cu varf de sare la 1 l de apa
boabe de mustar
boabe de piper
1 lingura de otet la 1 l de apa
Modul de preparare:
Castravetii se spala bine.
Radacina de telina se curata.
Se spala si frunzele acesteia.
Usturoiul se curata.
Se pregatesc borcanele de marimea dorita.
Se incepe mai intai cu asezarea in borcan a unui pat format din marar uscat si frunze de telina.
Apoi se pun castravetii, presati bine.
Printre acestia se pun si betisoare de radacina de telina.
Se adauga si cate un catel de usturoi, la un borcan mic.
Daca borcanele sunt mai mari, se pun 3-4 catei de usturoi in fiecare.
Se pune si jumatate de lingurita de boabe de piper.
Se adauga si 2 boabe de mustar.
La borcanele mari, se maresc si cantitatile celelalte - se pun 3 lingurite de boabe de piper si 6-7 lingurite de boabe de mustar.
Apa se pune la fiert, impreuna cu sarea.
Se lasa pana clocoteste de cateva ori.
Apoi se ia de pe foc si se adauga o lingura de otet la 1 l de apa.
Dupa aceea se pune fierbinte peste castraveti.
Se lasa apoi 24 de ore sa stea borcanele acoperite, dar fara a strange capacele.
Urmatoarea zi se scurge saramura.
Se pune din nou pe foc, pana da intr-un clocot.
Apoi se toarna fierbinte peste castraveti.
Se inchid bine borcanele.
Se pun la pastrare, intr-un loc racoros si ferit de lumina.
In 3 saptamani, castravetii vor fi numai buni de degustat.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata de iarna cu telina, patrunjel si mar
Un aperitiv sau o gustare pentru o zi rece de iarna, cu telina, patrunjel si suc de lamaie, simplu de pregatit, aromata si plina de savoare.
-
Plantele aromatice in bucatarie
Usor de cultivat in gradina, balcon sau, de ce nu, in gradina, costa putin si ocupa foarte putin loc, reusesc sa schimbe radical gustul unui preparat, au numeroase vitamine si substante nutritive, iar cei cu experienta in arta gastronomica recomanda sa folosim cele mai multe plante aromatice cat mai proaspete.
-
Salata simpla de castraveti cu iaurt
Salata de castraveti cu iaurt nu este altceva decat salata traditionala greceasca, cunoscuta generic sub numele de tzatziki. Iaurtul, ingredient de baza in numeroase retete mediteraneene, de capra sau de oaie, contine calciu si alti nutrienti de care organismul are nevoie in perioada sezonului estival.
-
Gateste in stil italian cu paste rigatoni
Rigatoni sunt un fel aparte de paste intalnite cu precadere in delicioasa bucatarie italiana. Chiar daca ne par straine dupa nume, toti am avut placerea sa le savuram de nenumarate ori de-a lungul timpului.
-
Galuste cu spanac in sos alb
O reteta culinara cu un aspect deosebit si cu un gust imbietor este cea de galuste cu spanac in sos alb.