Cartofi unguresti
Serviti alaturi de salata, de oua ochiuri sau cu preparate la cuptor, cartofii unguresti sunt un deliciu pentru toata familia.
Ingrediente necesare:
4 cartofi mari
2 cepe mari
1 lingurita de ulei de masline
1 foaie de dafin maruntita
sare
piper
condimente speciale pentru cartofi
Mod de preparare:
Cartofii se curata si se spala bine.
Apoi se taie in felii potrivite.
Se mai spala inca o data.
Apoi se pun la fiert.
Ceapa se taie in felii lungi si subtiri.
Foaia de dafin se marunteste.
Dupa ce cartofii sunt gata, se scurg de apa.
Peste ei se adauga foaia de dafin maruntita.
Intr-o tigaie cu ulei de masline se caleste putin ceapa tocata.
Se adauga si cartofii peste ceapa si se amesteca putin.
Apoi se pun si condimentele dupa gust.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata picanta de cartofi
Fel de mancare traditional, consistent si adesea intalnit in meniu, salata de cartofi capata in aceasta versiune un plus de iuteala de la piper, boia iute si (dupa gust) ardei iute verde sau rosu, tocat marunt sau taiat rondele subtiri, fara seminte. Doar pentru cei care prefera mancarea picanta.
-
Clatite din cartofi
Clatite in stil american facute din cartofi, faina, ou si lapte, prajite in unt si servite cu smantana acra si verdeata, un mic dejun consistent sau o gustare delicioasa.
-
Oua cu bacon, branza si cartofi
Ochiuri alaturi de cartofi bine prajiti, bacon crocant si branza pentru o cina sau un mic-dejun consistent si gustos, dar si cu multe calorii.
-
Cartofi picanti la cuptor
Alternativa plina de savoare a clasicilor cartofi copti, insa doar pentru cei care iubesc aromele picante.
-
Cartofi gratinati cu nucsoara si branza cu mucegai albastru
O alternativa la clasicii cartofi pregatiti in cuptor.