Cartofi picanti la cuptor
Ingrediente:
800 g cartofi nu foarte mari
1 capatana usturoi
2 lingurite boia iute
2 linguri ulei
sare, piper
(optional) fulgi chili
Mod de preparare: se spala bine cartofii, se sterg si se cresteaza sau se taie in jumatate, dupa marime. Usturoiul se curata si se taie marunt. Cartofii si usturoiul se amesteca bine, se adauga uleiul in care s-a amestecat boiaua iute, se condimenteaza cu putina sare si putin piper negru. Se pun la copt intr-o tava unsa cu putin ulei, punand deasupra si cativa fulgi de chili daca vreti un gust si mai iute. Se lasa in cuptorul bine incins pentru 30-40 de minute, verificand la jumatatea intervalului si adaugand putina apa daca este nevoie. Se servesc fierbinti ca fel principal sau gustare.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde
Un deliciu simplu si sanatos puteti pregati incercand reteta de cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde.
-
Pastarnac cu cartofi la cuptor
Chiar daca timpul nu ne permite mereu sa pregatim acasa mancarurile noastre gustoase si preferate, din cand in cand mai putem realiza ceva bun si cald. Asadar va invitam sa pregatiti reteta de pastarnac cu cartofi la cuptor.
-
Cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin
O reteta apetisanta si aromata pe care o puteti prepara in cursul zilei poate fi reteta de cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin.
-
Cartofi cu macaroane la cuptor
Un deliciu pentru impatimitii pastelor este reteta de cartofi cu macaroane la cuptor. Pentru a prepara aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor
O mancare plina de gust se poate pregati si rapid. Va propunem astfel reteta de cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor.