Cand si cum folosim ingrasamintele ?
Daca gradinaritul si ingrijirea plantelor de interior sunt trecute pe lista hobby-urilor dumneavoastra cu siguranta v-ati gandit cand si cum trebuie sa folositi ingrasamintele. De asemenea s-ar putea sa fi gresit deseori din cauza ca ati adaugat prea multe substante nutritive plantelor sau prea putine.
Daca sunteti pasionat de tot ce inseamna ingrijirea plantelor, nu v-ati lasat descurajat de micile esecuri intampinate dealungul timpului, trebuie sa incepeti sa va documentati mai bine in legatura cu nevoile plantelor, inainte de a gresi din nou si a renunta la atentia oferita plantelor.
Ingrasamintele sunt benefice daca sunt folosite cu grija. Trebuie sa invatati tehnicile primare pentru a nu face rau plantelor.
Pe piata se gasesc multe tipuri de fertilizatori. Substantele organice sunt recomandate intotdeauna. Sunt sanatoase atat pentru plante cat si pentru mediul inconjurator. Cele chimice sunt de doua feluri. Lichide, care se dizolva in apa si solide care se adauga in compozitia pamantului.
In cazul fertilizatorilor lichizi, acestia au efect mediat asupra plantelor datorita raspandirii rapide in sol. Acest lucru, desi benefic in unele cazuri, solicita planta foarte mult.
Pentru ca plantele din gradina dumneavoastra sa fie sanatoase trebuie sa folositi ingrasaminte frecvent daca le preferati pe cele solide.
Fertilizatorii lichizi raman in compozitia solului pentru o perioada de timp mai indelungata. In acest context acestia nu trebuiesc folositi prea des deoarece riscati sa faceti plantelor mai mult rau, chiar daca intentiile sunt dintre cele mai bune.
Fertilizatorii organici au o culoare verde deoarece contin materie naturala.
Ingrasamintele de origine sintetica sunt cel mai des intalnite pe lista preferintelor gradinarilor pentru ca sunt usor de achizitionat si de asemenea usor de adaugat in compozitia solului. Chiar daca nu sunt ideale pentru mediu, au un efect foarte rapid asupra plantelor, oferind rezultate intr-un timp record.
Sarurile minerale lichide sunt imbuteliate in recipiente care deseori dispun si de pulverizator. Acestea ar trebui folosite in functie de plantele pe care le aveti in gradina deoarece nu toate speciile se pot ingriji la fel.
Sub forma lichida, sarurile pentru plante trebuie folosite cu atentie deoarece in cantitati prea mari puteti sa faceti mai mult rau decat bine plantelor.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Tratamente naturiste cu morcovi
Cu multe vitamine – A, B1, B6, C, E, K, P – si minerale, banalul morcov intareste sistemul imunitar, ofera organismului un plus de energie, dar ajuta si digestia si buna functionare a ficatului sau bilei, dar si a sistemului respirator. Si cum are mult beta-caroten si vitamina A este recomandat pentru a pastra acuitatea vizuala.
-
Fibrele din fructe si legume
De ce avem nevoie de fibre in alimentatia zilnica si cum ne poate afecta lipsa lor? Oare consumam prea multe sau prea putine fibre in fiecare zi? Si mai ales care sunt cele mai bune surse, care fructe si legume sunt cele recomandate, pentru a nu apela la solutii de la farmacii sau magazine naturiste.
-
Cand si cum trebuie plantat corect un mar
Fara umba de indoaiala, marul este cel mai popular fruct autohton si unul dintre cele mai agreate la nivel mondial. Forma perfecta, culoarea apetisanta, aceeasi cu a pasiunii, si gustul l-au transformat intr-un adevarat simbol al tentatiei, dupa cum reiese chiar din anecdota biblica a primilor oameni, Adam si Eva.
-
Coaja de mar, cand trebuie curatata si cand nu?
Cand vine vorba de alimentatie sanatoasa se spune ca “un mar pe zi tine doctorul departe”. Nimic mai adevarat, insa cu simpla conditie sa stim ce si cum mancam. Chiar daca in aparenta este un amanunt lipsit de importanta, coaja poate fi deopotriva prietenul sau inamicul nostru, motiv pentru care
-
Medicina alternativa - Ayurveda
Ayurveda nu este ceva atat de complicat precum suna. Aici veti afla secretele invataturii din India si cum o puteti folosi in scopul mentinerii sanatatii organismului dvs.,