Budinca de varza alba
Ingrediente:
un kilogram de varza alba
100 g unt
sase oua
100 g ciuperci
sare, piper, boia dulce
Mod de preparare: varza se curata de frunzele vestede, se spala si se fierbe intreaga (sau taiata in doua, daca este prea mare) intr-un vas de dimensiuni potrivite, plin cu apa sarata. Cand este bine patrunsa se scoate, se lasa putin la racit, apoi se taie fideluta. Adaugati doua dintre galbenusuri, untul topit si cele sase albusuri batute spuma, cat mai bine (altfel exista riscul ca preparatul sa nu creasca) condimentand totul cu sare si piper dupa gust. Toata compozitia se pune intr-un vas si se fierbe pret de o ora in bain-marie. La final se decoreaza cu galbenusurile fierte taiate felii si ciuperci, dupa ce a fost tinuta 10-15 minute la cuptor.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Salata de vara cu varza, morcovi si zmeura
O combinatie indrazneata de varza alba si rosie, cu maioneza si vinegreta, dar si cu note dulci si parfumate oferite de zmeura proaspata. O gustare pentru zilele de vara.
-
Crochete de varza alba
O reteta putin mai dificila si cu destule calorii, dar s-ar putea sa ii surprinda pe invitati. In mod placut.
-
Salata de varza alba cu ton si mazare
O salata usoara si cu un gust delicios este potrivita in orice moment al zilei. Este sanatoasa si ne ofera energie pe parcursul zilei. Va invitam la o portie de salata de varza alba cu ton si mazare.
-
Salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba
Daca va ganditi ce sa mai mancati la serviciu, puteti alege o salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor decat oul de gaina.
-
Sufleu de varza alba la cuptor
Pentru o mancare usoara de seara, va propunem o reteta delicioasa si simpla: sufleu de varza alba la cuptor.