Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
BUCATARIA REGIONALA DIN CARAIBE

Bucataria regionala din Caraibe

 

 Bucataria din Caraibe este influentata de bucataria spaniola, cea franceza si retetele culinare traditionale africane.

Traditiile din Caraibe au fost influentate de diversitatea culturala a poporului caraibean.

Mancarurile gatite in zona Caraibelor, la fel ca si in alte bucatarii populare regionale, au un gust foarte bun ce variaza de la o cultura la alta pe pamantul caraibean.

In bucataria din Caraibe sunt folosite cateva ingrediente de baza. De aceea, flexibilitatea gatitului in stil caraibean aduce in prim plan cateva feluri de mancare deosebite.

Iata cateva retete traditionale din Caraibe:

Salata de pepene galben asezonata cu portocale si lime (Melon Salad with Orange-Lime dressing)

Ingrediente:

- sucul si coaja de la 2 lime;

- 1/4 pahar de suc concentrat de portocale congelat, decongelat (frozen orange juice concentrate, thawed) ;

- 1/2 lingurita de vanilie;

- 1 pepene galben;

- 1 pepene galben foarte dulce (honeydew melon);

- 2 cupe de struguri rosii fara samburi;

Intr-un castron mic se amesteca coaja de lime, sucul de lamaie, sucul concentrat de portocale si vanilia. Se taie pepenele galben in jumatate. Fiecare jumatate de pepene galben se taie in bucati mai mari si se indeparteaza coaja. Dupa aceea acele pene de pepene galben se mai taie in bucati de 3/4 inch. Se combina fructele si se adauga sosul.

Tropical Pinneaple-Banana Shake

- 1 banana mare, decojita;

- 1 cana de lapte batut;

- 1 lingura de miere;

- 2 lingurite de ghimbir confiat taiat marunt;

- 1 lingurita de extract de nuca de cocos (optional);

Se combina toate ingredientele intr-un blender si se agita timp de 1 minut, pana ce acestea devin o pasta moale omogena. Se toarna intr-un pahar inalt si se serveste imediat.

Apricot Banana Bread

- 1/3 ceasca de unt moale;

- 2/3 cana de zahar;

- 2 oua;

- 1 cana de piure de banane coapte;

- 1/4 pahar de lapte batut;

- 1 1/4 ceasca de faina;

- 1 lingurita de praf de copt;

- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu;

- 1/2 lingurita de sare;

- 1 cana cu cereale din toate taratele, nu fulgi;

- 3/4 ceasca de caise uscate, tocate;

- 1/2 pahar de nuci tocate;

Se amesteca untul cu zaharul pana acestea formeaza o crema. Se adauga apoi ouale si se amesteca bine. Se amesteca si bananele cu laptele batut.

Faina, praful de copt si sarea se amesteca, iar apoi se adauga amestecul de crema alternativ cu amestecul de banane. Se amesteca in tarate caisele si nucile. Aluatul de paine format se pune in tava si se lasa la copt timp de 55-60 de minute. Dupa 10 minute de la scoaterea din cuptor painea poate fi scoasa din tava.

Articole asemănătoare

  • Floarea pelican

    Cu numele stiintific de Aristolochia grandiflora, cunoscuta insa mai curand sub numele neobisnuit de floarea pelican, aceasta planta originara din Caraibe si America Centrala este usor de recunoscut prin forma florilor sale imense, dar si din cauza mirosului neplacut, greu de suportat de cei care ajung prea aproape de aceasta floare bizara.

  • Ienibaharul, piperul cu o suta de arome

    Ienibaharul este un arbore tropical din familia myrtaceae cu flori si fructe dispuse in ciorchini. Prima descriere in literatura a acestui arbore a fost facuta de naturalistul Patrick Browne in anul 1755, in cartea sa "The Civil and Natural History of Jamaica".

  • Bucataria uzbeka. Reteta de Lagman

    Uzbekistan este una dintre tarile de pe Drumul Matasii si poseda o istorie pe masura. Dincolo de vestigiile istorice care amintesc de vremuri apuse, arta culinara detine un rol important in cadrul a ceea ce astazi numim generic “mostenire culturala”.

  • Turmericul, ingredientul indian care iti ingrijeste pielea

    Turmericul sau curcuma este un condiment de baza in bucataria indiana, din aceeasi familie cu ghimbirul. In Orientul Mijlociu si sud-estul Asiei, a oferit mii de ani remediu pentru afectiunile oamenilor.

  • Ghebele, printre ciupercile preferate ale romanilor

    Pe teritoriul tarii noastre au fost identificate peste 200 de specii de ciuperci comestibile. Dintre acestea, multe sunt cunoscute doar de specialisti, altele insa au intrat de generatii in bucataria romaneasca.


Warning: fopen(cache/3819212ad8184ceaac0d04389152ad0c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139