Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
BUCATARIA INDONEZIANA. ARIPIOARE DE PUI MARINATE LA CUPTOR

Bucataria indoneziana. Aripioare de pui marinate la cuptor

 Bucataria indoneziana se bazeaza pe un amestec armonios al ingredientelor utilizate, nealterandu-se astfel aroma si gustul propriu.


Pentru un pranz bogat si sanatos, va invitam sa preparati aripioare de pui marinate la cuptor.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 kg de aripioare de pui sau ciocanele de pui

1 lingura de ulei brun de susan

1-2 linguri de sos sau pasta de ardei iute

3 linguri de sos de soia light

2 linguri de sos de soia indonezian, dulce (kecap manis)

1 lingura de suc de lamaie verde


Pentru ornat:

coriandru sau patrunjel proaspat


Pentru servire:

foi de salata verde


Modul de preparare:

Se spala aripioarele de pui.

Se sterg apoi cu prosoape de hartie.

Se taie varfurile si se arunca.

Aripioarele de pui se taie in doua.

Intr-un recipient mare se pun uleiul de susan cu sosul de ardei iute.

Se mai adauga sucul de lamaie verde, sosul de soia si cel indonezian.

Se pun si bucatile de pui.

Se amesteca bine.

Se acopera recipientul si se lasa la marinat cel putin 4 ore, in frigider.

Preferabil ar fi, pentru un gust deosebit accentuat, sa lasati puiul peste noapte la marinat.

Continutul acesta se mai amesteca, la un interval de 30 de minute.

Dupa acest timp se incalzeste cuptorul.

Se pun intr-un vas termorezistent bucatile de pui impreuna cu marinata.

Se lasa la cuptor timp de 45-60 de minute.

In tot acest timp, se mai ung aripioarele de pui cu marinata de mai multe ori.

Cand au devenit putin caramelizate, se scot din cuptor.

Pe un platou se pune un pat de foi de salata verde.

Se pun si aripioarele de pui.

Se orneaza cu rondele de ardei.

Se mai presara si frunze de patrunjel.

Se pot servi calde sau reci, alaturi de o portie de orez.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Musaca cu piept de pui

    La inceput de februarie gandul la caldura verii este probabil mai ademenitor ca oricand pe parcursul anului. Dar pana atunci, cu mult mai ademenitoare ne pare caldura ce o elibereaza in aer musacaua cu piept de pui scoasa din cuptor.

  • Cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde

    Un deliciu simplu si sanatos puteti pregati incercand reteta de cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde.

  • Sufleu de varza alba la cuptor

    Pentru o mancare usoara de seara, va propunem o reteta delicioasa si simpla: sufleu de varza alba la cuptor.

  • Ciuperci gratinate la cuptor cu marar

    Daca doriti o reteta care sa va mentina in forma, apelati la cele preparate cu ciuperci. Delicioase la gust, ciupercile sunt hranitoare, desi au putine calorii. De aceea va propunem o reteta de ciuperci gratinate la cuptor cu marar.

  • Pui la cuptor cu lamaie si rozmarin

    Daca este o seara in care asteptati multi musafiri, atunci le puteti pregati o reteta perfecta de care vor fi incantati: pui intreg la cuptor cu lamaie si rozmarin.


Warning: fopen(cache/14a4f50708f0074f59cbfaae873cf94a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139