Beneficiile salatei de rucola
Consumul de verdeturi este intens promovat si recomandat de medicii dieteticiceni si nutritionisti datorita, in primul rand, continutului sporit de vitamine si minerale. Plantele nu au calorii, ceea ce se poate traduce printr-un organism sanatos, mai putin expus la obezitate si boli cardiovasculare. Din punct de vedere istoric, rucola este o planta bine cunoscuta lumii arabe si romane de acum 2000 de ani.
Botanic, apartine familiei Cruciferelor, poarta numele stiintific de “Eruca Sativa” si creste pana la 100 cm in inaltime. Frunzele de culoare verde inchis, lobate si subtiri, amintesc de forma salatei verzi. Veti fi uimiti afland cat castig avem de pe urma salatei de rucola si cate lucruri o recomanda ca parte din alimentatia zilnica:
1. Salata de rucola are un continut foarte scazut de calorii, in schimb este o sursa importanta de vitamina A si vitamina C. Facand aceasta salata parte din dieta zilnica organismul dumneavoastra se va putea imbogati cu numeroase substante nutritive de baza.
2. Salata de rucola contine fibre si sulfuraphane, o substanta renumita pentru potentialul anti-cancerigen.
3. Extractul de rucola este o alternativa naturala si sigura in tratamentul ulcerului gastric. Acesta se spune ca reduce secretiile acide de la nivelul stomacului si mediaza vindecarea.
4. Rucola este plina de substante nutritive vii care faciliteaza digestia. O ceasca de frunze de rucola consumate in timpul meselor ajuta la digerarea usoara a alimentelor si la combaterea constipatiei.
5. Conform studiilor, printr-o dieta bogata in plante din familia Crucifere se pot preveni numeroase tipuri de cancer. Rucola stimuleaza acea categorie de enzime responsabila pentru curatarea organismului de toxine.
6. Salata de rucola micsoareaza riscul de cataracta prin prezenta beta-carotenului
7. Salata de rucola poate fi servita atat proaspata cat si gatita. Frunzele de rucola amestecate cu salata verde, castraveti, morcovi si rosii formeaza una dintre cele mai sanatoase gustari de vara
8. Florile albe de rucola pot fi intrebuintate de asemenea la prepararea salatelor, elemntul lor definitoriu fiind savoarea picanta.
9. Rucola este o sursa esentiala de clorofila. Aceasta substanta purifica si energizeaza sangele. De asemenea, ajuta la transportul oxigenului in toate partile corpului, generand un mediu neprimitor pentru virusuri si bacterii
Sursa foto: Wikipedia.org
I. C.
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu sfecla rosie, mar si ghimbir
Bun pentru sistemul imunitar, digestie si un plus de energie, cu multe vitamine si gust placut, este o reteta care va ajuta sa profitati din plin de beneficiile oferite de sfecla rosie.
-
Smoothie cu antioxidanti si vitamina C
O bautura naturala, plina de antioxidanti, cu gust intens de fructe si multa vitamina C, recomandata pentru un sistem imunitar mai puternic, o piele mai sanatoasa si un plus de energie. Profitati din plin de beneficiile oferite de fructele de padure proaspete sau congelate, de un singur fel sau amestecate.
-
Salata de vara cu mandarine, fenicul si rucola
Proaspata si sanatoasa, o salata de vara in care veti regasi gustul de citrice si cel de verdeturi.
-
De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?
Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.
-
Beneficiile otetului de mere: mit sau realitate?
Vechea zicala "un mar pe zi tine doctorul departe", cu mai multa rezonanta in limba engleza, o stim cu totii. Ce se intampla insa daca optam pentru a consuma otet de mere ?