Alergiile si astmul
Iata doua afectiuni de care sufera milioane de persoane si care fac, in fiecare an, noi victime. Sistemul imunitar intampina dificultati in recunoasterea antigenelor si producerea de anticorpi necesari pentru a le neutraliza. Simptomele sunt multiple si neplacute: eruptii cutanate, astm, rinite, eczeme, diaree, mancarimi, stranuturi repetate, lacrimarea ochilor etc. Subiectii trebuie sa incerce sa evite contactul cu alergenii, care pot fi de natura alimentara, emotionala si chiar virala sau factori din mediul inconjurator - poluare, praf, par de animale, acarieni. Dupa ce am determinat si clasificat factorii declansatori, trebuie enumerate nutrimentele care pot ajuta la diminuarea acestor manifestari dezagreabile.
Vitamine recomandate:
- vitamina B2: dozele crescute pot trata anumite alergii;
- vitamina B5: o suplimentare de 1000 mg administrata dimineata si seara este benefica;
- vitamina B6: suplimentele de 100-200 mg de trei ori pe zi pot diminua frecventa si intensitatea crizelor de astm; aceasta vitamina inhiba producerea de histamina;
- vitamina C: un supliment de 1000-2000 mg/zi poate usura respiratia suieratoare;
- vitamina E: o suplimentare de 800 UI;
- magneziul: un supliment de 400 mg/zi.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cum depasim alergiile de primavara
Primavara, in ciuda zilelor tot mai bune care se intrevad in blandetea razelor de soare, isi fac simtita prezenta alergiile.
-
Proprietatile curative ale ridichilor
Ridichea este o leguma bulboasa suculenta care este cultivata in regiunile cu climat temperat.
-
Ceaiul de eucalipt si sanatatea
Eucaliptul este un gen de plante din familia Myrtaceae care creste in Australia, Papua Noua Guinee, Indonezia si Filipine si care se prezinta sub forma unor arbori sau arbusti cu frunzele verzi pe tot parcursul anului.
-
Ceapa si proprietatile sale curative
Fara indoiala una dintre cele mai populare plante perene este ceapa(Allium cepa).
-
Beneficiile ceaiului de urzici
Urzica (Urtica dioica) este o planta erbacee care se dezvolta preponderent pe terenuri necultivate incepand din zona de campie pana in sectoarele montane nu foarte inalte ale Romaniei. Proprietatile sale curative si gustul placut au impus-o de timpuriu ca planta medicinala si aliment.