Cum depasim alergiile de primavara
Primavara, in ciuda zilelor tot mai bune care se intrevad in blandetea razelor de soare, isi fac simtita prezenta alergiile. Fara sa ne dam seama, natura renaste, cumva, in detrimentul sanatatii noastre. Alergia este o reactie a organismului care isi pune in functiune proprietatile imunitare sub presiunea unor agenti externi.
Alergia de primavara este determinata in cele mai multe cazuri de polen, insa exista situatii in care elementul declansator il constituie mucegaiurile de flori. In ordine cronologica, primele polenuri care apar in aer sunt cele de la arbori de pe lunci (salcia, alunul, arinul). De la sfarsitul lunii mai si pana in iulie exista marele grup al polenului de graminee care este reprezentat de majoritatea ierburilor.
Excesul de zel al sistemului imunitar poate fi lesne recunoscut intr-o serie de simptome specifice, printre care mentionam: mancarimi ale buzelor, inrosirea ochilor, dificultati de respiratie, urticarie, lacrimare, dureri abdominale si chiar diaree. Dar poate cea mai caracteristica dintre toate este stranutul. Stranutul poate fi moderat cu ceai caldui din trifoi rosu sau urzica. Aceste doua ceaiuri reduc inflamatia si diminueaza simptomele alergiei. Urzica nu este recomandata doar in cazul alergiilor, ci este perfecta si pentru tonifierea organismului dupa iesirea din iarna.
Inflamarea pielii poate fi tratata cu ajutorul ceaiurilor de eucalipt si cimbru. Un alt remediu indicat pentru alergii este suplimentul de brusture. S-a descoperit ca in ceapa exista un compus antioxidant care previne eliberarea de histamina.
Daca esti alergic la polen, atunci este bine sa cunosti faptul ca simptomele pot aparea si in cazul in care consumi alimente ce contin proteine similare. Au fost semnalate reactii alergice in cazul consumului de banane, pepeni, mere, morcovi, pere si cartofi. Daca te regasesti intr-una din aceste situatii, evita acele produse care observi ca iti fac rau.
Asa cum e firesc, lipsa ploilor pe termen mai indelungat favorizeaza concentratia mare de polen in atmosfera. De aceea, una dintre metodele secundare de prevenire a alergiilor consta in limitarea plimbarilor si a altor activitati (precum alergarea), pe parcursul zilei, in sezonul in care afara este senin. Tehnicile de relaxare (imagini ghidate, rasul, muzica, etc) pot reduce de asemenea reactia organismului la factorii alergeni.
Sursa foto: Wikipedia.org
I. C.
Articole asemănătoare
-
Salate usoare de primavara. Salata de ridichi cu cartofi
O salata usoara pentru zilele mult prea calduroase de primavara puteti pregati pentru o masa la birou sau acasa. Va propunem sa incercati salata cu ridichi si cartofi.
-
Salata de primavara cu verdeturi si mozzarella
O data cu sosirea anotimpului in care toate se trezesc la viata, primavara, va propunem cateva retete in ton cu acest sezon. Va invitam sa va delectati cu o portie de salata de primavara cu verdeturi si mozzarella.
-
Alimentatie de primavara
A iesit soarele din nori, am scos hainele de primavara si trebuie sa mai dam si cateva kilograme jos. Pielea trebuie sa fie radianta si tonusul sa fie in forma maxima
-
Masca de primavara. Masca de curatire pentru fata si corp
La inceput de primavara, corpul si pielea noastra au nevoie de o detoxifiere si de o exfoliere, pentru a ne simti si a arata in forma. Reteta propusa este o masca realizata cu tarate de grau si miere de albine.
-
Tort delicios de primavara
Tortul delicios de primavara il puteti prepara nu numai in acest anotimp, ci si la sarbatorirea unui eveniment special.