Ceaiul de eucalipt si sanatatea

Eucaliptul este un gen de plante din familia Myrtaceae care creste in Australia, Papua Noua Guinee, Indonezia si Filipine si care se prezinta sub forma unor arbori sau arbusti cu frunzele verzi pe tot parcursul anului.

 

Efectele terapeutice ale eucaliptului au fost in repetate randuri subliniate inca din cele mai vechi timpuri insa acestea au fost confirmate stiintific abia in epoca moderna cand s-au intreprins studii amanuntite. Dintre componentele sale, frunzele sunt cele mai intrebuintate in medicina datorita mirosului lor puternic si a caracteristicilor detinute.

 

Consumul ceaiului de eucalipt reprezinta una dintre cele mai facile moduri in care puteti beneficia de proprietatile minunate ale acestei plante.  Chiar daca nu este specifica Romaniei o puteti procura de la farmacie sau din magazinele de specialitate.

 

Ceaiul de eucalipt trateaza tusea, simptomele induse de raceala, astmul, bronsita si multe alte afectiuni ale sistemului respirator. De asemenea, infuzia cu gust si miros atragator decongestioneaza fosele nazale in mod spontan si are efect calmant asupra celor care o utilizeaza.

 

Trebuie sa amintim rolul important pe care il joaca ceaiul de eucalipt in reglarea glicemiei corpurilor noastre. Prin intermediul acestuia se evita una dintre cele mai periculoase afectiuni, diabetul zaharat.

 

Ceaiul de eucalipt de asemenea intareste sistemul imunitar si lupta impotriva infectiilor din organism micsorand temperatura corporala daca valoarea sa a depasit valoarea normala(37 grade C).

 

Pentru a obtine o portie de ceai de eucalipt turnati apa fierbinte peste o frunza maruntita si lasati cana acoperita vreme de 4-6 minute dupa care adaugati in functie de gust, miere sau zahar brun.

 

Daca doriti sa beti ceai de eucalipt preventiv sau doar pentru gustul sau bun, 1-2 cani/zi sunt suficiente pentru a mentine organismul in buna functioare. Daca sunteti bolnav puteti consuma pana la 4-5 cani, insa nu mai mult deoarece riscati sa cadeti prada efectelor secundare nu tocmai placute.

Articole asemănătoare

  • Ce putem vindeca folosind ceaiul de musetel

    Ceaiul de musetel pentru un remediu clasic pentru durerile de dinti sau gingii, pentru tratarea aftelor sau a leziunilor superficiale din cavitatea orala. Se bea cate o gura de ceai care se tine pe locul afectat sau se poate aplica o compresa din tifon, imbibata in infuzie, preferabil fara zahar sau miere. In plus improspateaza respiratia si reduce placa bacteriana.

  • Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde

    Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.

  • Limonada cu ceai, suc de limeta si scortisoara

    Scortisoara da unei portii de limonada note dulci si exotice, limeta este mai dulce decat sucul clasic de lamaie, iar ceaiul verde sau negru (dupa gust) da un plus de energie si vitalitate.

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.

  • Semintele de pin si sanatatea

    Asa numitele seminte de pin sunt de fapt seminte ale conurilor de pin. Acestea au culoare galbuie, sunt dulci, cu o usoara aroma de unt, si reduc senzatia de foame.


Warning: fopen(cache/c60d82bc9b2903d19341f2014db9ef0e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139