Grădina Botanică a Universității de Medicină și Farmacie, Târgu - Mureș,
Grădina Botanică a Universității de Medicină și Farmacie, Târgu - Mureș, cu sediul în Târgu-Mureș, str. Gheorghe Marinescu nr. 38, Județul Mureș, Tel.: 0040 65 215551 - 122
Director - Prof. dr. Silvia OROIAN
Grădina Botanică aparține Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, Facultatea de Farmacie. Scopul înființării ei a fost în primul rând cel didactic, acordându-se însă o mare atenție cercetării, mai ales în domeniul plantelor medicinale. Grădina Botanică ocupă o suprafață de 3,7937 ha, și prezintă un specific aparte, deoarece aici sunt aclimatizate în sistem natural peste 1000 de specii de plante de pe întreg mapamondul, provenite din diverse biotopuri, specii valoroase din punct de vedere medicinal, ornamental și al curiozităților din lumea plantelor. Este împărțită în trei secții distincte: Parcul dendrologic care adăpostește pe o suprafață de 1,983 ha peste 60 de specii de arbori și arbuști autohtoni și exotici, specii rare, ocrotite, Zona pădurii de stejari seculari și Sectorul Sistematic cu peste 800 de specii de plante medicinale, încadrate în 80 de familii.
AflÄ mai multe despre
Articole asemÄnÄtoare
-
Insemnatatea ecologica a culturilor de Paulownia
In Orientul Indepartat, plantele din genul Paulownia sunt renumite pentru rapiditatea cu care se dezvolta, si sunt clasificate in 17 specii. Numele lor generic a fost acordat in cinstea fiicei tarului Pavel I al Rusiei, Regina Anna Pavlova a Tarilor de Jos.
-
Grădina Botanică "Alexandru Borza" a Universității "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca
Grădina Botanică este o instituție ce aparține Universității Babeș-Bolyai și a fost fondată în 1920 de prof. Alexandru Borza. Se întinde pe o suprafață de peste 140.000 mp, solul său fiind adecvat pentru creșterea plantelor din toată lumea. Colecția sa constă în 10.000 de taxoni cultivați în sere sau în sectoarele exterioare ale grădinii.
-
Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Galați
În 1990 directorul Muzeului de Științe Naturale din acea perioadă, sugerează Consiliului Județean și apoi Ministerului Culturii fondarea unei noi instituții muzeale cu o structură complexă care să fie adecvată, prin diversitatea patrimoniului, a modalităților de expunere, necesităților și argumentelor pentru a face publicul să conștientizeze importanța conservării naturii prin informare și cunoaștere.
-
Grădina Botanică "Anastasie Fătu" a Universității "Al. I. Cuza" Iași
Grădina Botanică din Iași, prima instituție de acest fel în România, a fost fondată în 1856 de către naturalistul și fizicianul Anastasie Fătu. Grădina Botanică a fost mutată pe amplasamentul actual în 1963 și acoperă o suprafață de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziția, altitudinea sunt extrem de variate și în consecință, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone și exotice.
-
Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou
Grădina Botanică din Jibou a fost înființată în 1968 ca bază didactică. Grădina ocupă o suprafață de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fostă reședință nobiliară a familiei Wesselényi.