Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Galați

Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Galați, cu sediul în

Galați, str. Domnească nr. 91, Județul Galați, Tel: 0040 36 411898, Fax: 0040 36 414475, 

email: contact@cmsngl.ro 

Director - Ing. Camelia GROSU

 

În 1990 directorul Muzeului de Științe Naturale din acea perioadă, sugerează Consiliului Județean și apoi Ministerului Culturii fondarea unei noi instituții muzeale cu o structură complexă care să fie adecvată, prin diversitatea patrimoniului, a modalităților de expunere, necesităților și argumentelor pentru a face publicul să conștientizeze importanța conservării naturii prin informare și cunoaștere. În acest sens au fost solicitate 18 hectare de teren în orașul Galați, pe malul Dunării, unde între 1970-1974 a fost sugerată amenajarea unei grădini botanice care a fost curând abandonată. Grădina Botanică este parte componentă a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, amenajată începând cu 1992 pe baza unui proiect detaliat susținut de fonduri de la bugetul local. Prima plantare s-a efectuat în 1994. Grădina Botanică este structurată pe șase sectoare: Ornamental, Serele, Plante utile, Rosarium, Flora și Vegetația României (5,3 ha), Flora Globului. Până acum adăpostește peste 2.500 taxoni. Au fost deja organizate colecția de citrice, rozariul și grădina japoneză. În 2002 vor fi incluse in circuitul public cei 25.000 mp de seră cu palmieri. În 1996 a fost elaborat și tipărit primul catalog de semințe cu contribuția specialiștilor din această instituție.

Articole asemănătoare

  • Plantele carnivore - miracole ale naturii

    Fiind martore la apusa era a dinozaurilor, plantele carnivore constituie adevarate miracole ale naturii. Este suficient sa observi sistemul lor inedit de hranire pentru a dobandi respect pentru micile fosile. Desi le poate induce necunoscatorilor ideea de teama, plantele carnivore sunt cu totul inofensive in relatia cu oamenii.

  • O noua serie de dezbateri privind conservarea mediului

    La Centrul Ceh a reinceput seria de dezbateri pe teme din domeniul protectiei si conservarii mediului. Prima manifestare de acest gen va avea loc joi, 19 octombrie 2006, la orele 18.30.

  • Grădina Botanică "Alexandru Borza" a Universității "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca

    Grădina Botanică este o instituție ce aparține Universității Babeș-Bolyai și a fost fondată în 1920 de prof. Alexandru Borza. Se întinde pe o suprafață de peste 140.000 mp, solul său fiind adecvat pentru creșterea plantelor din toată lumea. Colecția sa constă în 10.000 de taxoni cultivați în sere sau în sectoarele exterioare ale grădinii.

  • Grădina Botanică "Anastasie Fătu" a Universității "Al. I. Cuza" Iași

    Grădina Botanică din Iași, prima instituție de acest fel în România, a fost fondată în 1856 de către naturalistul și fizicianul Anastasie Fătu. Grădina Botanică a fost mutată pe amplasamentul actual în 1963 și acoperă o suprafață de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziția, altitudinea sunt extrem de variate și în consecință, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone și exotice.

  • Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou

    Grădina Botanică din Jibou a fost înființată în 1968 ca bază didactică. Grădina ocupă o suprafață de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fostă reședință nobiliară a familiei Wesselényi.


Warning: fopen(cache/c4ee52aefa9eaa60549de87b7e9fdef7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139