Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou
Grădina Botanică a Institutului de Cercetări Biologice, Jibou, cu sediul în Jibou, str. Parcului nr. 14, Județul Sălaj, Tel.: 0040 60 641617, Fax: 0040 60 640950, e-mail: ccb_jb@yahoo.com
Director - Prof. dr. Vasile FATI
Grădina Botanică din Jibou a fost înființată în 1968 ca bază didactică. Grădina ocupă o suprafață de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fostă reședință nobiliară a familiei Wesselényi.
Sunt cultivate aici numeroase plante din toate regiunile lumii. Astfel este posibilă o cunoaștere mai bună a acestor specii atât de studenți cât și de vizitatori. Orele de biologie sunt susținute cu un material biologic bogat.
În Grădină este produs un sortiment variat de plante ornamentale, plante care sunt distribuite instituțiilor interesate. Elevii și studenții care studiază biologia găsesc condiții excelente pentru învățare și cercetare în laboratoarele Grădinii.
Personalul de cercetare participă activ la simpozioane și congrese naționale și internaționale, fiind implicați în proiecte de cercetare. Rezultatele acestor activități științifice sunt publicate în reviste științifice din
Grădina Botanică editează în fiecare an Index Seminum pe care-l distribuie la peste 450 grădini botanice și instituții din toată lumea. Vizitatorii găsesc în Grădina Botanică un loc pentru instruire, pentru recreere, pentru admirarea frumuseții florilor.
AflÄ mai multe despre
Articole asemÄnÄtoare
-
Gradina Vaticanului
Unul dintre cele mai spectaculoase si odihnitoare locuri din capitala italiana este fara indoiala Gradina Botanica a Vaticanului, situata in spatele Palatului Corsini.
-
Gradina Botanica Komarov, St Petersburg
Gradina Botanica a Institutului Komarov din St Petersburg se afla intre primele trei din lume atat sub raportul dimensiunii cat si al frumusetii.
-
Cele mai frumoase 7 gradini botanice din lume
Cele mai multe orase importante din lume adapostesc cate o gradina botanica, fapt justificat de importanta acestora pentru cercetare si pentru
-
Limbajul cromatic si simbolismul lalelelor
Nativa din partile Perisei si ale Turciei, laleaua si-a facut aparitia si in Europa inca din secolul al XVI-lea. Carolus Clausius, unul dintre prietenii ambasadorului de Busbecq invitat sa organizeze gradina botanica a Universitatii Leiden, pleaca in Olanda in 1593, ducand cu el bulbi de lalele.
-
Gradina Botanica Macea, Arad
Gradina Botanica Macea a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din judetul Arad desi are o mare importanta in plan stiintific si educativ este din pacate putin cunoscuta.