Vita Stroganoff
Vita Stroganoff este o specialitate simpla, rapida si gustoasa plamadita prin secolul al XIX-lea in bucataria ruseasca. Succesul de care s-a bucurat in statele occidentale de la inceput a facut ca reteta sa cunoasca mai multe forme locale. Va propunem o varianta care se mandreste ca urmeaza firul traditiei din cartea de bucate a Elenei Molokhovets din anul 1861.
Ingrediente pentru 4 portii:
500 g muschiulet vitel
300 g ciuperci
200 g smantana
2 cepe mici
1 lingurita cu varf mustar
1 cescuta bulion
4 castraveti murati
sare, piper
Mod de preparare:
Se taie carnea de vitel fasiute, ciupercile in felii mari si se toaca ceapa. Timp de 2 minute se pune vitelul la prajit in putin ulei la foc iute, pana isi schimba culoarea. Daca carnea se face mai greu inabuseste-o cu apa pana se fragezeste. Cand carnea e gata trebuie scoasa pe farfurie. Arunca in tigaie ciupercile si ceapa care au fost puse de-o parte, la flacara medie pana se inmoaie. Amestecati regulat, aproximativ 7-8 minute si puneti carnea din nou in tigaie. Adaugati si smantana, apoi amestecati si lasati sa fiarba totul pana intr-un minut. Dupa aceea adaugati cescuta de bulion si mustarul. Lasati cam 5 minute la fiert pana rezulta un sos cremos. Dupa ce se stinge focul se adauga castraveciorii murati taiati in fasiute subtiri.
Sursa foto: Wikipedia.org
I. C.
Articole asemănătoare
-
Sos cald cu supa de vita, cuisoare, zahar brun
Un sos care se va servi cald alaturi de friptura de porc sau, de ce nu, vita, cu numeroase note exotice si dulci alaturi de gustul putin sarat de soia si cel de ketchup.
-
Ciorba picanta de vita
Pentru persoanele care adora mancarea picanta si pentru cele care vor sa incerce un asemenea fel, va propunem o reteta de ciorba picanta de vita.
-
Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac
O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.
-
Mancare de mazare cu carne de vita si ciuperci
O mancare rapida si delicioasa este cea de mazare cu carne de vita si ciuperci. Ingredientele necesare pentru preparare le gasiti mai jos:
-
Placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume
O placinta speciala, cu specific romanesc si cu un gust exceptional este placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume. Pentru preparare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: