Ciorba picanta de vita
Pentru persoanele care adora mancarea picanta si pentru cele care vor sa incerce un asemenea fel, va propunem o reteta de ciorba picanta de vita.
Ingrediente:
1 rasol de vita cu os
1 ceapa
1 fir de praz
1 radacina de patrunjel
1 radacina de telina
2 morcovi
1-2 ardei grasi
1 gogosar
500 g rosii
1 legatura de telina verde
1 legatura de patrunjel verde
2 ardei iuti
1 legatura de tarhon
100 ml smantana
sare
piper
2-3 lingurite de ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Bucata de rasol se spala.
Apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.
Zarzavaturile se curata.
Se spala apoi si se pun intregi la fiert, peste rasol.
Se adauga si 2-3 lingurite de ulei de floarea-soarelui.
Se lasa sa fiarba la foc mic, oala fiind acoperita.
Rosiile se oparesc.
Apoi se curata de coaja.
Se paseaza.
Se strecoara sucul si se pune la fiert separat.
Se lasa pana da de cateva ori in clocot.
Apoi peste acestea se pun ardeii iuti tocati marunt.
Se adauga si telina tocata.
Carnea impreuna cu zarzavaturile fierte se taie in cubulete.
Apoi se pun in ciorba.
Se adauga sucul de rosii.
Se lasa sa mai clocoteasca de cateva ori.
Ciorba picanta de vita se serveste cu tarhon deasupra si cu smantana.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac
O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.
-
Mancare de mazare cu carne de vita si ciuperci
O mancare rapida si delicioasa este cea de mazare cu carne de vita si ciuperci. Ingredientele necesare pentru preparare le gasiti mai jos:
-
Ciorba indiana de pui cu legume
O ciorba numai buna pentru o masa imbelsugata este ciorba indiana de pui cu legume. Mai jos aveti ingredientele necesare:
-
Placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume
O placinta speciala, cu specific romanesc si cu un gust exceptional este placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume. Pentru preparare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Bucate cu specific indian. Chiftelute din carne de vita in sos de lamaie
Bucatele cu specific indian se remarca prin savoarea mirodeniilor - sofran, ghimbir, coriandru, etc. si a parfumurilor diverse, avand origini antice. Reteta delicioasa propusa din bucataria indiana este cea de chiftelute din carne de vita in sos de lamaie.