Tuleu dulce
Fructele sunt mijlocii, invers ovoide, cu gat gros. de culoare vanata-roscata, marmorata, cu pruina albicioasa-albastruie, care se sterge greu.
Pulpa este pronuntat dulce, intens aromata neaderenta la sambure.
Este un soi autosteril, care se matureaza la mijlocul lunii septembrie.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Strugurii Jupiter, un desert aromat si dulce
Este un strugure de masa excelent, foarte apreciat pentru savoarea sa dulce, dominata de notele de muscat, fara samburi si cu boabe zemoase, suculente
-
Sos cu dulce cu rom si unt
Un sos cremos, dulce, aromat, bun pentru o gama larga de retete de desert, fie ca este vorba de o portie de inghetata delicioasa, fie de prajituri. Se pregateste imediat si se foloseste fierbinte. Este la fel de bun cu rom alb sau brun.
-
Smoothie de toamna cu lapte de migdale si cartof dulce
Cartoful dulce este din pacate prea putin folosit in bucatarie, desi ofera organismului beta-caroten, este util si pentru a intari sistemul imunitar si este o excelenta sursa de fibre. In aceasta reteta, copt sau fiert, ofera note interesante si dulcegi intr-o bautura satioasa, consistenta.
-
Sos dulce-picant de ardei gras si ardei iute
Combinatia intre gustul dulce al ardeiului gras si cel picant al celui iute face din acest sos o alegere perfecta pentru carnea rosie si nu numai. Puteti modifica dupa plac proportiile, si cum il puteti pregati cu 7-10 zile inainte se pastreaza bine la frigider, intr-un recipient inchis ermetic.
-
Ardeiul gras Etiuda, un soi dulce si usor de cultivat
Atrage atentia de la inceput prin culoare, un galben spre portocaliu deschis, neobisnuit pentru aceasta leguma delicioasa, iar gustul va fi pe masura, foarte apreciat de cunoscatori: dulce, suculent, textura este crocanta, perfecta pentru salate sau conserve.