Trandafirul Victor Hugo

Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut. Hugo iubea gradinile si dintre flori prefera trandafirii, care erau o prezenta obisnuita atat in viata cat si in opera sa, iar in 1985 cultivatorii si cunoscatorii aveau sansa sa descopere un nou hibrid, lansat la implinirea a 100 de ani de la moartea autorului.

Trandafirul Victor Hugo creat de Meilland in 1985 a cucerit imediat primele locuri in diverse clasamente, in primul rand pentru frumusetea florilor mari, de un rosu catifelat cu influexiuni visinii, un parfum dulce si intens specific pentru trandafiri, dar si datorita contrastului cu frunzisul des, de un verde intunecat. Cu o buna rezistenta la boli si daunatori, longeviv si relativ usor de cultivat si intretinut, tufa depaseste un metru inaltime odata ajunsa la maturitate si infloreste vara si toamna, bobocii fiind mari, plini, grei. Sunt trandafiri excelenti pentru gradini si parcuri, pentru ca vor aduce un plus de culoare si eleganta, dar la fel de bine se pot folosi pentru buchete si aranjamente florale pretentioase. Au o sensibilitate crescuta la gerurile iernii, cand vor avea nevoie de protectie suplimentara.

Prefera locurile cu mult soare, ferite de curentii reci de aer, si solurile fertile, ideal putin nisipoase, cu drenare buna si curatate in prealabil de buruieni sau pietris. Se uda frecvent in perioada calda, dimineata sau seara, folosind cantitati moderate de apa. Anual primavara se indeparteaza portiunile uscate si periodic tufele sunt inspectate atent, taindu-se ramurile cu aspect bolnav.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

  • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

    Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

  • Trandafirul catarator Handel

    Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu

  • Trandafirul Claude Monet

    Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

  • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

    Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

  • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

    Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.


Warning: fopen(cache/e914a757efbb8df63517aceb827eda7f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139