Des intalnita in colectiile multor iubitori de plante de apartament, begonia este cultivata mai ales pentru frumusetea florilor, pentru diversitatea formelor si culorilor. Nu multi stiu insa, ca exista si begonia care se cultiva pentru aspectul deosebit al frunzelor.
Foarte popular in ultimii ani in bucataria italiana si asiatica, seamana cu broccoli, cu mici buchete de muguri si frunze cu margine zimtata. Este bogat in calciu si fier.
Folosite mai ales in arta culinara a Europei de Sud - foarte populare in special in tari precum Turcia sau Grecia, unde intra in compozitia unor preparate traditionale - si in Orientul Mijlociu, bamele au inceput sa fie treptat tot mai apreciate de consumatorii din intreaga lume.
Din aceeasi familie cu rosia, ramane in topul popularitatii in special in Mexic, fiind exportat in intreaga lume, foarte apreciat de cei care prefera arta culinara mexicana sau pur si simplu un gust mai aparte.
Craciunita (Euphorbia pulcherrima) este cunoscuta in intreaga lume ca floarea sarbatorilor de Craciun. Originara din Mexic, unde veti avea surpriza de a o gasi peste tot, a fost adusa in SUA la inceputul secolului XIX de catre Joel Poinsett, pe atunci ambasador Americii in Mexic. De unde si numele - poinsetia.
Papaya, fruct originar din America centrala si zona de nord a continentului sud american, se cultiva in prezent in majoritatea tarilor cu clima tropicala, Brazilia, India, Africa de sud, Sri Lanka sau Filipine. Papaya este un fruct bogat in vitamina C si vitamina A.
Echinacea a fost initial mai cunoscuta in America de Nord si folosita de indieni. Atunci se folosea doar radacina, treptat folosindu-se totul, radacina, frunzele si florile, ba chiar si semintele.