Tradescantia pallida este o planta cu frunze lungi, ascutite si flori roz, care se intinde ca un covor vegetal. Frunzele sunt late de circa 2,5 cm si lungi de 7-13 cm. Tulpina si partea de deasupra a frunzelor sunt de culoare purpurie si pe masura ce foliajul se maturizeaza e acoperit de o nuanta metalica de turquise. Partea interioara a frunzei are o culoare violet-aprins care trece spre roz inspre tulpina. Florile sunt roz, au trei petale si cca 2 cm diametru.
Zucca seamana f mult cu palmierii, prin talia sa particulara. Trunchiul este nud, inelat, iar frunzisul este asezat in 2-3 buchete terminale, cu lungimea de 50-60 cm.
Recent aparuta si pe piata de plante de la noi din tara, Fockea edulis a fost imediat apreciata de iubitorii de cactusi si suculente, care au adaugat-o rapid la colectiile lor. Faptul ca se multumeste cu foarte putina atentie, precum si adaptarea ei rapida la conditiile de mediu din locuintele noastre, au facut din aceasta planta o alegere inspirata pentru posesorii ei.
Clopoteii chinezesti, rude apropiate cu clopoteii nostri carpatini, sunt decorativi si au multiple utilizari in medicina traditionala si bucataria asiatica. Umflati asemeni unor baloane, la deschidere iau forma unor farfurioare.
Nu se poate spune ca este pretentioasa, udarea fiind poate singura conditie ce necesita o atentie ridicata. Din momentul in care incep sa se formeze tijele florale, planta are nevoie de udari regulate.
Pentru ca sunt atat varietati anuale cat si perene, conditiile de cultivare difera. Cele anuale, hibrizi obtinuti din specia R.hirta, se seamana in martie in rasadnite calde si se planteaza in gradina in luna mai. Varietatile perene formeaza tufe noi primavara.
Planta suculenta, perena, cu port de arbust, atrage atentia prin trunchiul sau umflat asemeni unei sticle/butelci, capatand din acest motiv si numeroase denumiri amuzante: Planta sticla, Planta butelca.
Flori delicate in buchete sau ghiveci. Lisianthus se cultiva atat pentru obtinerera de flori taiate, folosite in alcatuirea buchetelor, cat si in ghiveci ca planta de interior. Un lucru important ce trebuie mentionat inca de la inceput este acela ca planta ridica pretentii mari, cultivarea ei nefiind deloc facila.
Planta perena, cu port tarator sau drept, dar cu tulpini subtiri, incanta prin frunzisul persistent deosebit si prin florile mici, frumos colorate in forma de trompeta. Frunzele pufoase, prezinta o retea de striatii argintii de-a lungul nervurilor, fapt ce ii ofera plantei un aspect aparte, foarte decorativ, chiar si cand nu este inflorita.