Tarte cu branza feta si rosii
un pachet de aluat congelat
200 g rosii cherry
500 g rosii foarte coapte, taiate felii subtiri
200 g branza feta
o lingura de oregano uscat
o jumatate de cana masline fara samburi
sare, piper
ulei de masline
Mod de preparare: intindeti intr-o tava captusita cu hartie de copt o foaie de aluat congelat, dupa ce s-a dezghetat bine. Nu foarte subtire, dar nici prea groasa, potrivita pentru o tarta clasica. Presarati deasupra feliile de rosii taiate in jumatati sau sferturi, rosiile cherry taiate in jumatate, branza feta sfaramata, maslinele taiate in doua, incercand sa acoperiti cat mai uniform suprafata. Se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei de masline, bagandu-se apoi tava in cuptorul bine incins. Se lasa 15-20 de minute, pana cand rosiile isi schimba culoarea si incep sa se usuce. Se scoate, se lasa la racit si se taie in patrate potrivite.
Articole asemănătoare
-
Sos cremos cu branza feta si suc de lamaie
Reteta in stil mediteranean, un sos pe baza de branza feta si iaurt ce este versatil, proaspat si usor de pregatit, bun pentru o gama larga de preparate.
-
Salata de vara cu branza feta, capsune, castraveti
Poate ca o reteta in care dulceata capsunelor se intalneste cu gustul putin sarat de feta si cu cel racoritor de castravete poate sa para prea indrazneata, dar rezultatul merita efortul.
-
Paste a la grec cu oregano si rosii
Delicioasa si aleasa pentru un meniu al zilei, reteta de paste a la grec cu oregano si rosii va va surprinde prin gustul nemaipomenit al pastelor imbinat cu legume.
-
Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide
Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.
-
Rosii umplute cu branza telemea si vinete
O mancare plina de gust se observa de la prima gustare. Va propunem sa savurati rosiile umplute cu branza telemea si vinete.