Supe racoritoare de vara. Supa rece de castraveti
Pentru zilele foarte calde de vara, va recomandam sa preparati o supa rece de castraveti.
In acest fel veti profita de o supa care are putine calorii si se prepara foarte rapid.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
4 castraveti proaspeti
2 catei de usturoi
200 ml iaurt fara grasime
500 ml apa rece
sare
piper
frunze de menta
Se realizeaza astfel:
Castravetii se spala si se curata de coaja.
Apoi se dau pe razatoare.
Se amesteca cu putina sare.
Se lasa la frigider timp de 1 ora.
Dupa acest timp, celelalte ingrediente se combina cu acestia.
Supa rece de castraveti se serveste ornata cu frunze de menta deasupra.
Se recomanda consumul de castravete proaspat deoarece acesta constituie o leguma cu cele mai putine calorii, ce contribuie la o alimentatie sanatoasa de zi cu zi.
De asemenea, acesta se poate regasi si in regimul de slabit, deoarece este eficient.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata de castraveti in stil asiatic
O salata de castraveti este racoritoare, savuroasa, plina de prospetime si excelenta mai ales in zilele calduroase, cand satura si hidrateaza. Dar in aceasta versiune altfel banalii castraveti sunt cu totul schimbati datorita sosului dens, pe baza de soia si otet de orez, cu note picante si sarate.
-
Cocktail cu gin, suc de lamaie si suc de castraveti
Secretul acestei bauturi mai putin obisnuite este sucul cat mai proaspat, pe cat posibil din castraveti si lamai bio, dar si un gin de calitate.
-
Salata simpla de castraveti cu iaurt
Salata de castraveti cu iaurt nu este altceva decat salata traditionala greceasca, cunoscuta generic sub numele de tzatziki. Iaurtul, ingredient de baza in numeroase retete mediteraneene, de capra sau de oaie, contine calciu si alti nutrienti de care organismul are nevoie in perioada sezonului estival.
-
Castraveti cu telina in saramura
Conservele si muraturile pregatite cu migala in bucataria noastra ne vor incanta in sezonul rece, alaturi de o mancare delicioasa. Asadar, va prezentam o reteta de castraveti cu telina, in saramura.
-
Varietatea speciilor de bostan
“Gigantul” decorativ este inrudit cu anumite specii de castraveti si pepeni si exista peste 200 de sortimente comestibile