Supa de rosii cu orez si branza
un kilogram de rosii foarte coapte
un morcov mare
100 g telina
100 g ceapa alba
100 g orez
un ardei gras rosu
o lingura cu varf de faina alba
100 ml ulei
o lingurita de zahar
o legatura patrunjel
o legatura marar
250 g branza
Mod de preparare: ceapa, telina si morcovii se curata, se spala bine si se taie felii. Intr-un vas incapator se pune faina in uleiul fierbinte pana isi schimba putin culoarea, apoi se adauga tot zarzavatul si toarna deasupra un litru de apa. Se adauga rosiile taiate felii mai groase, ardeiul gras taiat betisoare si se lasa totul sa fiarba la foc mic pentru 45 - 60 de minute. Se trece prin sita si apoi se adauga orezul fiert separat, in alt vas, lasand totul sa mai fiarba cateva clocote. Se serveste rece, deasupra se pun cuburi mici de branza alba si patrunjelul si mararul tocate foarte marunt.
Articole asemănătoare
-
Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie
O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.
-
Tarta de rosii cu ceapa si usturoi
O tarta delicioasa pe care o puteti prepara la masa de pranz este tarta de rosii cu ceapa si usturoi.
-
Supa de rosii cu orez si telina
O supa calda si delicioasa pentru o vreme friguroasa este perfecta pentru meniul de seara. Va sugeram sa pregatiti supa de rosii cu orez si telina.
-
Salata indiana de rosii cu ghimbir si ardei verde iute
Incepeti dimineata cu o salata sanatoasa si savuroasa. Va invitam sa incercati salata indiana de rosii cu ghimbir si ardei verde iute.
-
Supa de peste cu sofran si busuioc
Va recomandam sa incercati o supa cu o aroma delicioasa pentru o masa bogata si anume: supa de peste cu sofran si busuioc.