Supa de ceapa
Ingrediente:
250 grame ceapa alba
250 grame ceapa rosie
150 grame unt
o lingura de faina alba
250 grame lapte
doua linguri de gris
doua oua
100 grame cascaval
sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa se taie fideluta si se rumeneste in unt pana prinde putina culoare, apoi se adauga treptat faina. Se toarna un litru de apa fierbinte, putin cate putin, si se amesteca mereu pentru a nu se face cocoloase. Cand a inceput sa fiarba se adauga grisul, laptele la temperatura camerei, se pune putina sare si piper si se lasa la foc mediu sa fiarba in clocot 15 - 20 de minute, amestecand des. La final se drege cu cele doua galbenusuri batute si se serveste cu bucati mai mari de paine prajita peste care presarati cascaval ras cand supa este inca fierbinte.
Foto: wikipedia.org
Articole asemănătoare
-
Supa de peste pentru toate varstele
Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.
-
Supa de dovleac si salvie
Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.
-
Supa de spanac
Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.
-
Supe delicioase. Supa de cartofi copti cu smantana
Bucurati-va de savoarea unei supe calde si consistente intr-o zi incarcata. Va propunem sa incercati supa de cartofi copti cu smantana.
-
Supe nutritive. Supa de linte
O masa usoara si calda servita dupa-amiaza este ceea ce aveti nevoie. Pentru a va bucura de gustul leguminoaselor, puteti pregati o supa de linte. Boabele de linte sunt nutritive, continand totodata multe proteine si glucide sanatoase.