Supa de cartofi

Ingrediente:
 
500 g cartofi
100 g pastarnac
100 g radacina de patrunjel
100 g morcov
100 g telina
doua oua
doua linguri smantana
o legatura de patrunjel
 
Mod de preparare: tot zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu doi litri de apa rece, putin sarata. Dupa ce s-a inmuiat bine se strecoara, iar cand da din nou in fiert se adauga la zeama cartofii curatati si taiati cubulete. Se lasa la foc mic sa fiarba cam 15 - 20 de minute, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se adauga cele doua oua, batute cu smantana. Se serveste cu felii de paine alba prajita si patrunjel tocat deasupra.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Supa de cartofi

    Relativ usor de preparat, o supa clasica pentru zilele tot mai reci de la sfarsitul anului in care simtim nevoia unui gust clasic, ce ne va aduce aminte de copilarie.

  • Supa de pui cu castraveti murati

    O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.

  • Salata de cartofi cu muraturi

    Daca salata de cartofi clasica este deja un fel de care v-ati plictisit, incercati pentru un gust picant sa combinati cartofi, telina si muraturi. Consistenta, cu multe calorii, dar va puteti delecta macar din cand in cand.

  • Chiftelute de post din piure de cartofi

    O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.

  • Ciorba de cartofi cu zeama de varza

    O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.


Warning: fopen(cache/30e547c1a8612efbb7b05923813fee6b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139