Supa - crema de sfecla rosie

O reteta recomandata cand avem nevoie de multe vitamine, minerale si mai putine calorii.
 
Ingrediente:
 
Pentru sase portii
 
600 grame de sfecla rosie
doua cepe albe medii
un fir de praz
doi morcovi 
3-4 cartofi nu foarte mari
120 grame smantana
o lingura de faina alba
doua linguri de unt
doua oua
o lamaie
 
Mod de preparare:
 
Sfecla si zarzavatul (ceapa, prazul, morcovii, cartofii) se spala, se curata si se taie in bucati potrivite. Se pun la fiert in doi litri si se lasa pana se inmoaie. Zarzavatul - cu exceptia cartofilor - este strecurat, apoi trecut prin sita sau pun in mixer. Din cartofi preparati un pireu. 
 
Intr-un vas se incinge untul, apoi se pune faina pe care o lasati sa prinda putina culoare, adaugand apoi pireul de cartofi, o ceasca de zeama de sfecla si lasati sa se inabuse cateva minute (nu mai mult de cinci). Adaugati restul de zeama de sfecla si lasati sa fiarba circa 20 de minute. 
 
Se adauga putina sare si piper (dupa gust), zeama de lamaie, si pentru dres cele doua galbenusuri batute bine cu smantana. Se serveste calda, alaturi de crutoane de paine prajita si, daca doriti, cu putina verdeata deasupra.  
 

Foto: bakker.com

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/c1e80186b0c4cdc830756440315b1016) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139