Chipsuri de sfecla rosie
Ingrediente:
1 telina medie, cruda
ulei pentru prajit
sare
Mod de preparare: sfecla se curata, se taie in jumatate sau sferturi, dupa gust, apoi se feliaza cat mai subtire. Chipsurile de sfecla rosie se preseaza usor intre servete de hartie, apoi se prajesc in baie de ulei pentru 3-4 minute, pana cand isi schimba culoarea si sunt bine patrunse. Se lasa la scurs intr-o sita, apoi intr-un vas cu servetele pentru a absorbi excesul de ulei. Se sareaza putin si se servesc reci.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu sfecla rosie, mar si ghimbir
Bun pentru sistemul imunitar, digestie si un plus de energie, cu multe vitamine si gust placut, este o reteta care va ajuta sa profitati din plin de beneficiile oferite de sfecla rosie.
-
Smoothie cu suc de rodie si sfecla rosie
Un pahar in care veti gasi suc de rodie, gustul dulceag de sfecla rosie coapta, cel acrisor de grepfrut, totul intr-un smoothie plin de vitamine, perfect pentru a intari imunitatea intregului organism in lunile de toamna si iarna.
-
Smoothie cu lapte de migdale, capsuni si sfecla rosie
Poate sfecla rosie sa completeze aroma fructelor de padure, dulceata putin acrisoara a capsunilor, totul pe un fond placut cu note de migdale?
-
Sfecla rosie din soiul Egipski
Egipski este o varietate timpurie de sfecla rosie, foarte gustoasa si usor de conservat, de forma rotund turtita si un colorit visiniu inchis, in interior pulpa fiind suculenta si de nuanta roz spre visiniu. Este un soi pe care il putem adapta mai multor retete sau il putem conserva in otet, si la fel de bine poate fi folosit pentru sucuri si smoothie-uri.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu cartofi si ton
Multe salate usoare si gustoase puteti prepara intr-un mod rapid pentru o masa delicioasa. Va invitam sa pregatiti salata de sfecla rosie cu cartofi si ton.